Nízkosacharidové cestoviny s morčacím mäsom – ideálne jedlo pre LC diétu i bežne stravovanie. Cestoviny sú tvorené krémovým syrom a vajíčkom. Majú jemnejšiu štruktúru. Pri príprave nízkosacharidových cestovín sa Vám […]
Zdravý obed
Obed je najdôležitejším jedlom dňa. Spravidla stačí pri klasickom varení urobiť zopár drobných zmien a z tvojich obľúbených surovín je naraz zdravý obed.
V receptoch pripravujeme jedlá na základe vlastných skúseností. Chutný a zdravý obed je našim zdrojom fyzickej i mentálnej energie a základom každého dňa. Veríme, že i tebe pomôžu v práci na svojom cieli a aktívnom živote.
Tvoj obľúbený obed na zdravší spôsob
Príprava zdravého obedu spočíva v znalosti použitých surovín a vplyve na trávenie. V našich receptoch ti prinášame nie len netradičné fit jedlá. Jednou z našich priorít je ukázať ti ako uvariť zdravšie jedlá, ktoré sa bežne nachádzajú v tvojom jedálničku.
Všetko s mierou
K najväčším potrebám človeka patrí práve jedlo. Pri varení jedla na zdravý spôsob však prosím nezostaň v omyle, že ho môžeš zjesť koľko chceš. Zdravé jedlo samozrejme pomôže schudnúť, dodá tvojmu telu potrebnú energiu. Avšak musíš vedieť kedy a koľko jedla môžeš zjesť. V opačnom prípade môžeš naopak i zo zdravého jedla pribrať.
Koľko zdravého jedla môžem zjesť na obed?
Množstvo je pre každého individuálne. Je dôležité poznať tvoj denný program a predispozície. Inú stravu má športovec, človek ktorý sedí celý deň v kancelárii, alebo je celý deň v pohybe. Rovnako je dôležité posúdiť cieľ stravovania. Inú stravu máš v objemovke a inú ak chceš iba schudnúť.
S naplánovaním obedov podľa tvojich cieľov ti pomôže stravovací plán.
Kačacia pečienka na paprike
Kačacia pečienka na paprike – jednoduchý a chutný obed pre klasické stravovanie. Po nahradení prílohy zeleninou vhodný i pre lowcarb.
Kurací šalát z červenej kapusty
Kurací šalát z červenej kapusty – jednoduchý obed s relatívne nízkym obsahom sacharidov. Kuracie prsia sú opražené na masielku, ochutené korením na čínu a BIO bujónom. Zeleninovú zmes zmiešame s […]
Celozrnná pikantná yufka
Celozrnná pikantná yufka plnená kuracími prsiami praženými bez olecha. Servírujeme s červenou kapustou, kápiou, červenou cibuľkou, chilli omáčkou a gréckym jogurtom.
Zeleninové rizoto s treskou
Zeleninové rizoto s treskou – jednoduchý recept vhodný na obed, olovrant či večeru. Pozostáva z praženej zeleniny nahrádzajúcej prílohu a rozdrvenej praženej tresky.
Karfiolovo kuracie placky
Karfiolovo kuracie placky – netradičný, avšak chutný a rýchly obed. Kuracie prsia nakrájané na malé pásiky predpražíme, primiešame do vajíčkového cesta s karfiolom a koreninami. Zmes kuracieho mäsa a karfiolu […]
Treska s dusenou brokolicou
Treska s dusenou brokolicou, kápiou, mrkvou a paradajkou. Jednoduchý a chutný obed bez prílohy. Vhodný pre bežné stravovanie i lowcarb diétu. Jedlo je ideálne i ako večera (ak zapadá do […]
Kuracie prsia na masle so zeleninou
Kuracie prsia na masle so zeleninou a kapustovým šalátom – jednoduchá a chutná večera bez dodatočnej prílohy. Pri príprave použijeme na vyprážanie maslo ghí. Po vypražení kuracích pŕs nezabudnite mäso […]
Karfiolová pikantná ryža
Karfiolová pikantná ryža – ako napovedá samotný názov, ide o skvelú náhradu ku klasickej ryži. V kombinácii s praženým vajíčkom a zmesou korenín môžeme hovoriť o ideálnej náhrade vhodnej nie […]
Čučoriedkové palacinky lowcarb
Čučoriedkové palacinky lowcarb sú pripravené z nízkosacharidovej tekvicovej múky (obsahuje do 5g sacharidov), tvarohu a vajíčok. Preto majú nezvyčajne zelenú farbu. Chutia skvelo.
Lowcarb pizza s mozzarellou
Lowcarb pizza s mozzarellou trošku netradičnej farby. Vďaka použitiu tekvicovej múky s minimálnym obsahom sacharidov (do 5g na 100g) je cesto zelené. Na skvelej chuti to nič nemení, práve naopak. […]
Zapekané moravské mäso s mozzarellou
Zapekané moravské mäso s mozzarellou a strúhaným syrom je veľmi jednoduchý obed. Doslova stačí mäso opražiť, nakrájať a nechať zapiecť s kúskami syrov.