Zeleninové rizoto s treskou – jednoduchý recept vhodný na obed, olovrant či večeru. Pozostáva z praženej zeleniny nahrádzajúcej prílohu a rozdrvenej praženej tresky.
Zeleninové rizoto s treskou
User Rating
( vote)
Zeleninové rizoto s treskou - suroviny
- filé z tresky – 200g
- karfiol – 80g
- brokolica – 60g
- mrkva – 50g
- maslo – 10g
- korenie na ryby – 3g
Zeleninové rizoto s treskou - príprava
- Na troche masla opražíme nadrobno nakrájané hlavičky karfiolu, brokolice a mrkvu nakrájanú na drobné kúsky.
- Keď je zelenina hotová, vyberieme ju a odložíme.
- Pridáme zvyšné maslo.
- Na roztopené maslo vložíme filé z tresky.
- Pražíme z oboch strán kým sa začne filé rozpadať. Rozpadnutiu pomôžeme varechou, podľa potreby ochutíme korením.
- Keď je treska opražená pridáme zeleninku a pražíme spolu 5 minút, kým sa premiešajú chute.