Lowcarb cheescake – jednoduchý cheescake z krémového syra, šľahačkovej smotany. Základ tvorí cesto z masla a mandľovej múky (resp. mletých mandlí).
Lowcarb cheescake
User Rating
( vote)
Lowcarb cheescake - suroviny
- krémový syr nízkotučný – 400g
- krémový syr tučný – 200g
- šľahačková smotana – 350ml
- mandľová múka / mleté mandle – 200g
- maslo – 100g
- vanilkový cukor – 20g
Lowcarb cheescake - príprava
- Rúru nahrejeme na 200°C.
- Zmiešame roztopené maslo, 10g vanilkového cukru prípadne zdravšieho sladidla a mandľovú múku.
- Cesto vlejeme do kruhovej formy a utlačíme.
- Pečieme 15-20 minút, kým sa sfarbí cesto do zlata.
- Zatiaľ vymiešame krém zo šľahačkovej smotany, krémového syra. Osladíme zvyšným sladidlom.