Máš rád podobné špeciality ako je kuracie mäso s omáčkou na taliansky spôsob? Prezri si jedlá z mäsa, kuracie kúsky, kuracie prsia, zdravá večera a inšpiruj sa. Ďalšie nápady na […]
Značka: Bulgur
Bulgur používame pri varení ako náhradu ryže. Jeho narastajúca obľúbenosť ťaží z viacerých zdraviu prospešných látok a vitamínov, ako obsahuje ryža. V jednoduchosti povedané jedná sa o predvarenú pšenicu. Jej konzumovanie poskytuje radu výhod a profitu pre tvoje telo.
Vhodný na sladko i slano
Svojou chuťou je neutrálny, preto sa skvelo hodí doslova ku každému jedlu, alebo ako hlavná surovina. Rovnako to je s použitím pri chodoch. Bulgur môžete použiť na raňajky vo forme kaše, na desiatu/olovrant s ovocím respektíve zeleninou, kombinovať s omáčkami, alebo použiť v šalátoch.
Výživové hodnoty v 100g bulguru:
Sacharidy: 19g
Tuky / nenasýtené mastné kyseliny: 0,3g / 0g
Bielkoviny: 3g
Vláknina: 3g
Energia: 83kcal
Jedlá s bulgurom
Bulgur s kukuricou a syrom – rýchla večera
Varil si dnes jedlo s bulgurom a ostalo ti trošku nevyužitého? Verím, že nie len teba osloví bulgur s kukuricou a syrom. Táto kombinácia chutí skvele napriek nie moc lákavému […]
Bulgur so šunkou, zeleninou a syrom
Ak túžiš po rýchlej večeri tak často ako ja, určite sa u teba doma nájde občas uvarený hrniec bulguru, ktorý ti vydží viac dní. U mňa je bežné uvariť mnoho […]
Bulgur s cuketovou omáčkou a morčacím mäsom
Cuketu je možné pripraviť na mnoho spôsobov. V poslednej dobe som skúšal z cukety pripravovať mnoho receptov. Väčšina mäso, na ktorom som býval závislý neobsahovala a ja som si odvykol. […]
Morčacie prsia v sezamovej marináde
Morčacie prsia sú obľúbeným jedlom aktívnych ľudí. Obsahujú až 24 gramov bielkovín na 100 gramov. Naviac chutia skvele a sú fajn alternatívou k podobne populárnemu kuraciemu mäsu. V tomto recepte […]
Sójové mäso na prírodno
Miluješ rezne na prírodno? Ja tiež. Avšak nie je dobré jesť neustále iba mäso. Preto mám pre teba prichystanú bezmäsitú alternatívu tvojho obľúbeného jedla – sójové mäso na prírodno. Náhrada […]