Sójové mäso na prírodno

Sójové mäso na prírodno

Miluješ rezne na prírodno? Ja tiež. Avšak nie je dobré jesť neustále iba mäso. Preto mám pre teba prichystanú bezmäsitú alternatívu tvojho obľúbeného jedla – sójové mäso na prírodno.

Náhrada mäsa

Veľmi dlho som opovrhoval sójovými plátkami a rôznymi náhradami mäsa. Veď človek predsa potrebuje každý deň riadny obed z mäsa. Tento názor som však rapídne zmenil už po pár skutočne skvelo pripravených jedál zo sójových kociek, respektíve plátkov. Pri písaní a príprave posledných receptov so sójovým mäsom mi začalo dokonca chutiť viac ako klasické.

Večne nasávajúce mäso

Verím, že i teba nie len prekvapí, ale i poteší skutočnosť že sójové mäso dokáže nasať viac omáčky ako klasické. Je veľmi dôležité, ako pripravíš vodu v ktorej sójové mäso varíš, rovnako ako výslednú omáčku. Pre sójové mäso na prírodno je v mojom recepte voda na varenie i omáčka vyslovene sójovo-worchestrová.

Preto som nešpekuloval so zložitejšou prípravou a sójové mäso po uvarení neodšťavoval. Aspoň nebolo treba dávať do „omáčky“ toľko sójovky a worchestrovky. Ak chceš aby mäso malo skôr príchuť výslednej omáčky, rozhodne ho odšťav. Výsledok ťa milo prekvapí 🙂

Sójové mäso na prírodno
  • Chutilo mi
Sending
User Rating 5 (2 votes)

Suroviny

  • balenie sójového mäsa
  • 250g bulguru
  • 4PL sójovej omáčky
  • 1PL worchestrovej omáčky
  • 1KL kukuričného škrobu

Sójové mäso na prírodno - príprava

  1. Do varnej kanvice dáme prevariť vodu.
  2. Prevarenou vodou zalejeme plátky sójového mäsa, primiešame 4PL sójovej a 1PL worchestrovej omáčky.
  3. Varíme približne 20 minút, kým sójové plátky nezmäknú.
  4. V kanvici prevaríme vodu na bulgur, vložíme do hrnca, nasypeme bulgur a varíme 15-20 minút. Priebežne koštujte bulgur, nie vždy sa varí rovnako dlho.
  5. Prevarený bulgur precedíme od nežiadúcej vody a necháme odstáť. Precedíme i sójové mäso.
  6. Uvarené sójové mäso vložíme na panvicu a zalejeme trochou vody, sójovej a worchestrovej omáčky. Neprežente to, inak bude mäso veľmi slané. Varíme 5-10 minút.
  7. Primiešame kukuričný škrob a varíme 5 minút za stáleho miešania.

Ak ti náhrada klasického mäsa chutila, zdieľaj tento recept na sociálnych sieťach.

Podobné recepty nájdeš v vegetariánske jedlo, zdravý obed a na instagrame.

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.