Kuracie mäso s omáčkou na taliansky spôsob
User Rating
( vote)
Kuracie mäso s omáčkou na taliansky spôsob - suroviny
- kuracie prsia – 400g
- paradajky – 400g
- voda – 1dl
- bulgur – 1 pohár
- cesnak – 2 strúčiky
- čierne olivy – menšie balenie
- cibuľa – 1ks (stredne veľká)
- jablčný ocot – 1pl
- olivový olej – 2pl
- bazalka
- soľ
Directions
- Nahrejeme panvicu, najlepšie wok a nalejeme 2pl olivového oleja.
- Na rozohriaty olej umiestnime kuracie prsia plochou časťou.
- Pražíme 8 minút z každej strany.
- Zatiaľ očistíme cibuľu a cesnak a dáme variť do varnej konvice vodu.
- Cibuľu nakrájame na malé kúsky.
- Odmeriame pohár bulguru, vložíme do hrnca, zalejeme vriacou vodou a varíme približne 10 minút, kým je hotový.
- Opražené kuracie prsia odložíme na tanier. V prípade, že na panvici neostal žiaden olej, prilejeme 1pl olivového oleja.
- Cibuľku opražíme do zlata a pridáme cesnak.
- Zatiaľ nakrájame paradajky na mesiačiky a tie ešte na menšie kúsky.
- Paradajky pridáme k hotovej cibuľke a varíme za neustáleho miešania približne 10 minút.
- Pridáme olivy prekrojené na polovicu, olivový nálev (podľa potreby), jablčný ocot, trocha bazalky a soli.
- Varíme 5 minút a podľa potreby pridáme vodu.
- Do omáčky vložíme kuracie mäso a dusíme pod pokrievkou približne 20 minút. Priebežne kuracie prsia otočíme na druhú stranu a omáčku premiešame.
- Kuracie mäso je hotové, keď je úplne jemné.
Máš rád podobné špeciality ako je kuracie mäso s omáčkou na taliansky spôsob? Prezri si jedlá z mäsa, kuracie kúsky, kuracie prsia, zdravá večera a inšpiruj sa.
Ďalšie nápady na zdravé recepty nájdeš i na našom Instagrame.