Kuracie mäso s omáčkou na taliansky spôsob

Kuracie mäso s omáčkou na taliansky spôsob

Kuracie mäso s omáčkou na taliansky spôsob
  • Chutilo mi
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Kuracie mäso s omáčkou na taliansky spôsob - suroviny

  • kuracie prsia – 400g
  • paradajky – 400g
  • voda – 1dl
  • bulgur – 1 pohár
  • cesnak – 2 strúčiky 
  • čierne olivy – menšie balenie
  • cibuľa – 1ks (stredne veľká)
  • jablčný ocot – 1pl
  • olivový olej – 2pl
  • bazalka
  • soľ

Directions

  1. Nahrejeme panvicu, najlepšie wok a nalejeme 2pl olivového oleja.
  2. Na rozohriaty olej umiestnime kuracie prsia plochou časťou.
  3. Pražíme 8 minút z každej strany.
  4. Zatiaľ očistíme cibuľu a cesnak a dáme variť do varnej konvice vodu.
  5. Cibuľu nakrájame na malé kúsky.
  6. Odmeriame pohár bulguru, vložíme do hrnca, zalejeme vriacou vodou a varíme približne 10 minút, kým je hotový.
  7. Opražené kuracie prsia odložíme na tanier. V prípade, že na panvici neostal žiaden olej, prilejeme 1pl olivového oleja.
  8. Cibuľku opražíme do zlata a pridáme cesnak.
  9. Zatiaľ nakrájame paradajky na mesiačiky a tie ešte na menšie kúsky.
  10. Paradajky pridáme k hotovej cibuľke a varíme za neustáleho miešania približne 10 minút.
  11. Pridáme olivy prekrojené na polovicu, olivový nálev (podľa potreby), jablčný ocot, trocha bazalky a soli.
  12. Varíme 5 minút a podľa potreby pridáme vodu.
  13. Do omáčky vložíme kuracie mäso a dusíme pod pokrievkou približne 20 minút. Priebežne kuracie prsia otočíme na druhú stranu a omáčku premiešame.
  14. Kuracie mäso je hotové, keď je úplne jemné.

Máš rád podobné špeciality ako je kuracie mäso s omáčkou na taliansky spôsob? Prezri si jedlá z mäsa, kuracie kúsky, kuracie prsia, zdravá večera a inšpiruj sa.

Ďalšie nápady na zdravé recepty nájdeš i na našom Instagrame.

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.