Bulgur s cuketovou omáčkou a morčacím mäsom

Bulgur s cuketovou omáčkou a morčacím mäsom

Cuketu je možné pripraviť na mnoho spôsobov. V poslednej dobe som skúšal z cukety pripravovať mnoho receptov. Väčšina mäso, na ktorom som býval závislý neobsahovala a ja som si odvykol. Dnes som si pre zmenu povedal, že skúsim do cuketového receptu zakomponovať i mäso, takto vznikol recept na bulgur s cuketovou omáčkou a morčacím mäsom.

S mrkvou, alebo bez?

Pri príprave mäsa s paradajkami, cuketou a paradajkovým pretlakom som premýšľal či použiť mrkvu, alebo nie. Bol som odhováraný odbornou asistenciou (sestrou), aby som mrkvu nepoužil. Vnútorná intuícia však u mňa vždy vyhráva a strúhaná mrkva skončila priamo v omáčke. Dodala jej menej paradajkovú a delikátnejšiu chuť.

A hodnotenie odbornej asistencie? „Dobre že si tam tú mrkvu dal.“ 🙂 Takže predsa len, niet na intuíciu. Tá mi vraví, že by v tomto recepte nepokazilo ani pridanie trocha smotany na varenie. Snáď nabudúce 🙂 .

Bulgur s cuketovou omáčkou a morčacím mäsom
  • Chutilo mi
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Bulgur s cuketovou omáčkou a morčacím mäsom - suroviny na prípravu

  • bulgur – 2 poháre
  • morčacie prsia – 250g
  • malá cuketa – 1ks
  • stredne veľká mrkva – 2ks
  • paradajky – 5ks
  • paradajkový pretlak – 300ml
  • slnečnicový olej – 2pl
  • provensálske korenie
  • bazalka
  • oregáno
  • tymián
  • vegeta

Postup prípravy

  1. Vo varnej kanvici prevaríme 2 poháre vody.
  2. Bulgur dáme do hrnca, zapneme sporák a zalejeme prevarenou vodou.
  3. Varíme, kým nie je bulgur hotový.
  4. Bulgur precedíme cez dostatočne hrubé sitko.
  5. Nahrejeme panvicu a pridáme slnečnicový olej.
  6. Morčacie prsia umyjeme a nakrájame na malé kúsky.
  7. Pražíme na panvici, kým nie sú morčacie prsia hotové.
  8. Mäso priebežne miešame, aby sa rovnomerne opražilo. Kým bude hotové, očistíme cuketu, mrkvu a nakrájame paradajky.
  9. Hotové morčacie prsia zalejeme paradajkovým pretlakom a pridáme paradajky nakrájané na malé kúsky.
  10. Pridáme cuketu a mrkvu nastrúhanú  na väčšie kúsky.
  11. Ochutíme štipkou provensálskeho korenia, bazalky, tymiánu a oregána.
  12. Varíme 10 minút a ochutíme podľa potreby vegetou.

 

Verím, že ti bulgur s cuketovou omáčkou a morčacím mäsom chutil. Zdieľaj tento recept na svojej obľúbenej sociálnej sieti.

Ďalšie inšpirácie nájdeš v zdravý obedmäsité jedlá a na instagrame.

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.