Morčacie prsia sú obľúbeným jedlom aktívnych ľudí. Obsahujú až 24 gramov bielkovín na 100 gramov. Naviac chutia skvele a sú fajn alternatívou k podobne populárnemu kuraciemu mäsu. V tomto recepte ti ukážem, ako pripravujem rýchle a chutné morčacie prsia v sezamovej marináde.
Pôvodne som mal v pláne prípravu šalátu, avšak boli k mániu ešte morčacie prsia, ktoré je škoda vyhodiť. Nie som zástancom prebytku. Zvolil som si tento pomerne rýchly dvojfázový recept. Jedinou negatívou je vyprážanie morčacích kúskov, avšak v miernom množstve človeku neuškodí 🙂
Dvojfázová príprava
Neviem ako si pri príprave marinovaných jedál zvyknutý, ja však preferujem prípravu marinády večer. Cez noc nechám mäso marinovať a ráno si ho pripravím. Mäso naberie lepšiu chuť pobytom v marináde v chlade.
Ráno vypražíš porciu na obed v priebehu 10 minút. Zatiaľ si dáš variť bulgur, alebo ryžu a do 20 minút máš hotový obed 🙂 Z množstva surovín použitých v recepte ti vyjde jedlo na viac dní, prípadne viacero porcií v jeden deň.
Morčacie prsia v sezamovej marináde
Morčacie prsia v sezamovej marináde - suroviny na prípravu
- 500g morčacích pŕs
- 250g bulguru
- 2 vajcia
- 6PL plnotučnej horčice
- 4PL sezamu
- 3/4 PL kukuričného škrobu
- 2PL sójovej omáčky
- štipka soli
Príprava marinády
- Morčacie prsia umyjeme, odstránime prebytočnú kožu, šľachy, alebo tuk a nakrájame na tenké plátky.
- Do misky na sezamovú marinádu dáme celé vajíčka, osolíme a rozšľaháme.
- Pridáme plnotučnú horčicu, sójovú omáčku, sezam a riadne premiešame.
- Podľa potreby zahustíme sezamovú marinádu kukuričným škrobom (môžete použiť i mierne viac ako 3/4PL, prípadne menej).
- Do sezamovej marinády vložíme morčacie prsia nakrájané na plátky, riadne premiešame.
- Túto prípravu odporúčam robiť večer, preto vložíme morčacie mäso do chladničky a necháme marinovať cez noc.
Vyprážanie a príprava bulguru
- Do varnej kanvice dáme zovrieť približne 1,5l vody.
- Prevarenú vodu dáme do hrnca, zapneme sporák a nasypeme bulgur.
- Bulgur varíme približne 15 minút (podľa chuti).
- Uvarený bulgur precedíme od prebytočnej vody.
- Zatiaľ nahrejeme panvicu so slnečnicovým olejom.
- Z chladničky vyberieme morčacie prsia v sezamovej marináde a riadne premiešame.
- Na rozpálenú panvicu naukladáme mäso a vyprážame podľa potreby.
- Prichystáme tanier, na ktorý položíme 2 kusy kuchynských utierok.
- Opražené mäso zbavíme kuchynskými utierkami oleja.
Ak sa ti tento recept páčil, no najmä chutil nezabudni ho zdieľať na svojej obľúbenej sociálnej sieti.
Ďalšie inšpirácie nájdeš v zdravý obed, mäsité jedlá a na instagrame.