Morčacie prsia v sezamovej marináde

Morčacie prsia v sezamovej marináde

Morčacie prsia sú obľúbeným jedlom aktívnych ľudí. Obsahujú až 24 gramov bielkovín na 100 gramov. Naviac chutia skvele a sú fajn alternatívou k podobne populárnemu kuraciemu mäsu. V tomto recepte ti ukážem, ako pripravujem rýchle a chutné morčacie prsia v sezamovej marináde.

Pôvodne som mal v pláne prípravu šalátu, avšak boli k mániu ešte morčacie prsia, ktoré je škoda vyhodiť. Nie som zástancom prebytku. Zvolil som si tento pomerne rýchly dvojfázový recept. Jedinou negatívou je vyprážanie morčacích kúskov, avšak v miernom množstve človeku neuškodí 🙂

Dvojfázová príprava

Neviem ako si pri príprave marinovaných jedál zvyknutý, ja však preferujem prípravu marinády večer. Cez noc nechám mäso marinovať a ráno si ho pripravím. Mäso naberie lepšiu chuť pobytom v marináde v chlade.

Ráno vypražíš porciu na obed v priebehu 10 minút. Zatiaľ si dáš variť bulgur, alebo ryžu a do 20 minút máš hotový obed 🙂 Z množstva surovín použitých v recepte ti vyjde jedlo na viac dní, prípadne viacero porcií v jeden deň.

Morčacie prsia v sezamovej marináde
  • Chutilo mi
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Morčacie prsia v sezamovej marináde - suroviny na prípravu

  • 500g morčacích pŕs
  • 250g bulguru
  • 2 vajcia
  • 6PL plnotučnej horčice
  • 4PL sezamu
  • 3/4 PL kukuričného škrobu
  • 2PL sójovej omáčky
  • štipka soli

Príprava marinády

  1. Morčacie prsia umyjeme, odstránime prebytočnú kožu, šľachy, alebo tuk a nakrájame na tenké plátky.
  2. Do misky na sezamovú marinádu dáme celé vajíčka, osolíme a rozšľaháme.
  3. Pridáme plnotučnú horčicu, sójovú omáčku, sezam a riadne premiešame.
  4. Podľa potreby zahustíme sezamovú marinádu kukuričným škrobom (môžete použiť i mierne viac ako 3/4PL, prípadne menej).
  5. Do sezamovej marinády vložíme morčacie prsia nakrájané na plátky, riadne premiešame.
  6. Túto prípravu odporúčam robiť večer, preto vložíme morčacie mäso do chladničky a necháme marinovať cez noc.

Vyprážanie a príprava bulguru

  1. Do varnej kanvice dáme zovrieť približne 1,5l vody.
  2. Prevarenú vodu dáme do hrnca, zapneme sporák a nasypeme bulgur.
  3. Bulgur varíme približne 15 minút (podľa chuti).
  4. Uvarený bulgur precedíme od prebytočnej vody.
  5. Zatiaľ nahrejeme panvicu so slnečnicovým olejom.
  6. Z chladničky vyberieme morčacie prsia v sezamovej marináde a riadne premiešame.
  7. Na rozpálenú panvicu naukladáme mäso a vyprážame podľa potreby.
  8. Prichystáme tanier, na ktorý položíme 2 kusy kuchynských utierok.
  9. Opražené mäso zbavíme kuchynskými utierkami oleja.

 

Ak sa ti tento recept páčil, no najmä chutil nezabudni ho zdieľať na svojej obľúbenej sociálnej sieti.

Ďalšie inšpirácie nájdeš v zdravý obedmäsité jedlá a na instagrame.

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.