Kačacia pečienka na paprike – jednoduchý a chutný obed pre klasické stravovanie. Po nahradení prílohy zeleninou vhodný i pre lowcarb.
Kačacia pečienka na paprike
User Rating
( vote)
Kačacia pečienka na paprike - suroviny
- kačacia pečienka – 500g
- celozrnná ryža – 200g
- paprika zelená – 100g
- červená cibuľa – 60g
- čierne korenie
- soľ
- slnečnicový olej – 10g
- tekvicová múka – 10g
- voda – 1,5dl
Kačacia pečienka na paprike - príprava
- Červenú cibuľku nakrájame na drobné kúsky.
- Opražíme na rozohriatom oleji.
- Pridáme papriku nakrájanú na kocky.
- Zatiaľ nakrájame pečienku, ktorú pridáme k opraženej zelenine.
- Pražíme spolu približne 15-20 minút kým sa pečienka dobre opraží. Priebežne ochutíme soľou a korením.
- Hotovú pečienku podlejeme vodou, zahustíme tekvicovou múkou.
- Varíme 5-10 minút kým pečienka zhustne.
- Servírujeme s uvarenou celozrnnou ryžou.