Nízkosacharidové cestoviny s morčacím mäsom – ideálne jedlo pre LC diétu i bežne stravovanie. Cestoviny sú tvorené krémovým syrom a vajíčkom. Majú jemnejšiu štruktúru.
Nízkosacharidové cestoviny s morčacím mäsom
User Rating
( vote)
Nízkosacharidové cestoviny s morčacím mäsom - suroviny
- krémový syr nízkotučný – 200g
- vajce – 4ks
- morčacie prsia – 100g
- cibuľka lahôdková
- paradajka
- sezamové semienka
- horčica plnotučná – 2pl
- sójová omáčka – 1pl
- olivový olej – 1čl
- solamyl – 1čl
Nízkosacharidové cestoviny s morčacím mäsom - príprava
- Jedno vajíčko rozšľaháme, pridáme plnotučný horčicu, sezamové semienka, sójovú omáčku, olivový olej a solamyl.
- Riadne premiešame, kým sa vytvorí marináda.
- Do marinády vložíme nakrájané morčacie prsia a necháme odstáť aspoň 30 minút.
- Morčacie mäso pražíme na teflónovej panvici bez oleja (nachádza sa už v marináde).
- Cesto pre nízkosacharidové cestoviny pripravíme zmiešaním vymiešaných vajíčiek (3ks) a nízkotučného krémového syra.
- Cesto vložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a rozotrieme do stredne hrubej vrstvy.
- Pečieme 20 minút v rúre nahriatej na 200°C.
- Keď sú „cestoviny“ takmer upečené (začnú chytať farbu), nakrájame cesto na kúsky a pokračujeme v pečení.
Pri príprave nízkosacharidových cestovín sa Vám môže počas pečenia zdať, že z cesta nevzniknú cestoviny ktoré budú držať pri sebe. Stavte však na trpezlivosť a počkajte kým budú upečené. 🙂 Voda obsiahnutá v syre sa odparí a v kombinácii s vajíčkom sa vytvorí štruktúra. Počítajte však že cestoviny budú stále jemnejšej štruktúry ako pri použití múky.