Nízkosacharidové cestoviny s morčacím mäsom

Nízkosacharidové cestoviny s morčacím mäsom

Nízkosacharidové cestoviny s morčacím mäsom – ideálne jedlo pre LC diétu i bežne stravovanie. Cestoviny sú tvorené krémovým syrom a vajíčkom. Majú jemnejšiu štruktúru.

Nízkosacharidové cestoviny s morčacím mäsom
  • Chutilo mi
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Nízkosacharidové cestoviny s morčacím mäsom - suroviny

  • krémový syr nízkotučný – 200g
  • vajce – 4ks
  • morčacie prsia – 100g
  • cibuľka lahôdková
  • paradajka
  • sezamové semienka
  • horčica plnotučná – 2pl
  • sójová omáčka – 1pl
  • olivový olej – 1čl
  • solamyl – 1čl

Nízkosacharidové cestoviny s morčacím mäsom - príprava

  1. Jedno vajíčko rozšľaháme, pridáme plnotučný horčicu, sezamové semienka, sójovú omáčku, olivový olej a solamyl.
  2. Riadne premiešame, kým sa vytvorí marináda.
  3. Do marinády vložíme nakrájané morčacie prsia a necháme odstáť aspoň 30 minút.
  4. Morčacie mäso pražíme na teflónovej panvici bez oleja (nachádza sa už v marináde).
  5. Cesto pre nízkosacharidové cestoviny pripravíme zmiešaním vymiešaných vajíčiek (3ks) a nízkotučného krémového syra.
  6. Cesto vložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a rozotrieme do stredne hrubej vrstvy.
  7. Pečieme 20 minút v rúre nahriatej na 200°C.
  8. Keď sú „cestoviny“ takmer upečené (začnú chytať farbu), nakrájame cesto na kúsky a pokračujeme v pečení.

Pri príprave nízkosacharidových cestovín sa Vám môže počas pečenia zdať, že z cesta nevzniknú cestoviny ktoré budú držať pri sebe. Stavte však na trpezlivosť a počkajte kým budú upečené. 🙂 Voda obsiahnutá v syre sa odparí a v kombinácii s vajíčkom sa vytvorí štruktúra. Počítajte však že cestoviny budú stále jemnejšej štruktúry ako pri použití múky.

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.