Lowcarb pizza s mozzarellou

Lowcarb pizza s mozzarellou

Lowcarb pizza s mozzarellou trošku netradičnej farby. Vďaka použitiu tekvicovej múky s minimálnym obsahom sacharidov (do 5g na 100g) je cesto zelené. Na skvelej chuti to nič nemení, práve naopak. V recepte používame miesto klasického pretlaku pretlak bez cukru, prípadne môžete použiť pretlak s čo najnižším obsahom sacharidov (prípadne pasírované paradajky). Pri výbere mozzarelly môžete zvoliť tučnú i light verziu.

Pri výbere tekvicovej múky dajte pozor na obsah sacharidov. Nami použitá obsahuje 5g na 100g hmotnosti. Niektoré môžu obsahovať až 30 gramov.

Lowcarb pizza s mozzarellou
  • Chutilo mi
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Lowcarb pizza s mozzarellou - suroviny

  • vajcia – 4ks
  • tekvicová múka – 1 pohár
  • kypriaci prášok – 1čl
  • bazalka
  • oregáno
  • tymián
  • soľ
  • kuracia šunka – 100g
  • mozzarella light – 200g
  • skyr – 300g
  • syr na strúhanie – 50g
  • paradajkový pretlak nesladený – 80g
  • šampióny – 4ks

Lowcarb pizza s mozzarellou - príprava

  1. Rúru nahrejeme na 200°C.
  2. Vajíčka vymiešame so soľou.
  3. Pridávame postupne tekvicovú múku a miešame.
  4. Primiešame skyr a na záver kypriaci prášok.
  5. Cesto nalejeme na plech.
  6. Potrieme nesladeným paradajkovým pretlakom.
  7. Najprv pridáme vrstvu strúhanej mozzarelly (100g – prípadne 1 kus).
  8. Na mozzarellu poprekladáme kvalitnú kuraciu šunku.
  9. Pridáme šampióny nakrájané na kúsky a pridáme ďalšiu vrstvu mozzarelly.
  10. Posypeme koreninami – bazalkou, tymiánom a oregánom.
  11. Na záver pridáme strúhaný syr.
  12. Pečieme približne 35 minút.

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.