Lowcarb pizza s mozzarellou trošku netradičnej farby. Vďaka použitiu tekvicovej múky s minimálnym obsahom sacharidov (do 5g na 100g) je cesto zelené. Na skvelej chuti to nič nemení, práve naopak. V recepte používame miesto klasického pretlaku pretlak bez cukru, prípadne môžete použiť pretlak s čo najnižším obsahom sacharidov (prípadne pasírované paradajky). Pri výbere mozzarelly môžete zvoliť tučnú i light verziu.
Pri výbere tekvicovej múky dajte pozor na obsah sacharidov. Nami použitá obsahuje 5g na 100g hmotnosti. Niektoré môžu obsahovať až 30 gramov.
Lowcarb pizza s mozzarellou
User Rating
( vote)
Lowcarb pizza s mozzarellou - suroviny
- vajcia – 4ks
- tekvicová múka – 1 pohár
- kypriaci prášok – 1čl
- bazalka
- oregáno
- tymián
- soľ
- kuracia šunka – 100g
- mozzarella light – 200g
- skyr – 300g
- syr na strúhanie – 50g
- paradajkový pretlak nesladený – 80g
- šampióny – 4ks
Lowcarb pizza s mozzarellou - príprava
- Rúru nahrejeme na 200°C.
- Vajíčka vymiešame so soľou.
- Pridávame postupne tekvicovú múku a miešame.
- Primiešame skyr a na záver kypriaci prášok.
- Cesto nalejeme na plech.
- Potrieme nesladeným paradajkovým pretlakom.
- Najprv pridáme vrstvu strúhanej mozzarelly (100g – prípadne 1 kus).
- Na mozzarellu poprekladáme kvalitnú kuraciu šunku.
- Pridáme šampióny nakrájané na kúsky a pridáme ďalšiu vrstvu mozzarelly.
- Posypeme koreninami – bazalkou, tymiánom a oregánom.
- Na záver pridáme strúhaný syr.
- Pečieme približne 35 minút.