Morčacie prsia na prírodno s grilovanou mrkvou ochutené bazalkou, cesnakom a tymiánom. Jednoduché jedlo vhodné pre akýkoľvek stravovací štýl. Ideálne ako obed alebo večera.
Zdravý obed
Obed je najdôležitejším jedlom dňa. Spravidla stačí pri klasickom varení urobiť zopár drobných zmien a z tvojich obľúbených surovín je naraz zdravý obed.
V receptoch pripravujeme jedlá na základe vlastných skúseností. Chutný a zdravý obed je našim zdrojom fyzickej i mentálnej energie a základom každého dňa. Veríme, že i tebe pomôžu v práci na svojom cieli a aktívnom živote.
Tvoj obľúbený obed na zdravší spôsob
Príprava zdravého obedu spočíva v znalosti použitých surovín a vplyve na trávenie. V našich receptoch ti prinášame nie len netradičné fit jedlá. Jednou z našich priorít je ukázať ti ako uvariť zdravšie jedlá, ktoré sa bežne nachádzajú v tvojom jedálničku.
Všetko s mierou
K najväčším potrebám človeka patrí práve jedlo. Pri varení jedla na zdravý spôsob však prosím nezostaň v omyle, že ho môžeš zjesť koľko chceš. Zdravé jedlo samozrejme pomôže schudnúť, dodá tvojmu telu potrebnú energiu. Avšak musíš vedieť kedy a koľko jedla môžeš zjesť. V opačnom prípade môžeš naopak i zo zdravého jedla pribrať.
Koľko zdravého jedla môžem zjesť na obed?
Množstvo je pre každého individuálne. Je dôležité poznať tvoj denný program a predispozície. Inú stravu má športovec, človek ktorý sedí celý deň v kancelárii, alebo je celý deň v pohybe. Rovnako je dôležité posúdiť cieľ stravovania. Inú stravu máš v objemovke a inú ak chceš iba schudnúť.
S naplánovaním obedov podľa tvojich cieľov ti pomôže stravovací plán.
Lievance z krémového syra
Lievance z krémového syra s nižším obsahom sacharidov. Použili sme na prípravu klasické suroviny, avšak v menšom množstve. Špaldovú celozrnnú múku v množstve 20g a 10g vanilkového cukru. Ideálnejšie je […]
Ryžový nákyp pripravený na panvici
Ryžový nákyp pripravený na panvici ochutený vajíčkami a zaváranými broskyňami. Typický príklad, ako sa dá chutné jedlo pripraviť i bez rúry. 🙂
Sušený chlieb so zeleninovou salsou
Sušený chlieb so zeleninovou salsou z cherry paradajok, červenej papriky a cibuľky. Používame slatinský chlieb s nízkym obsahom sacharidov (33g na 100 gramov a obsahom približne 10g bielkovín na 100g). […]
Čevapčiči s jogurtom
Čevapčiči s jogurtom je zaužívaná slovenská klasika. Obzvláštnili sme ju jednoducho. Servírovaním bez prílohy a opraženým mäska bez použitia oleja. Mäso si samo pustí trošku masti. I takto jednoducho môže […]
Kuracia paella s originálnym korením
Kuracia paella s originálnym korením zo španielska. Tento krát sme nemixovali domácu zmes červenej papriky, šafránu, cesnaku a iných surovín ale spoľahli sa priamo na hotovú španielsku koreninovú zmes pre […]
Vyprážaný syr so zeleninovou zmesou
Vyprážaný syr so zeleninovou zmesou z mrazenej zeleniny. Jednoduchý a rýchly obedík s obalom obsahujúcim minimum sacharidov (rastlinná múka – tekvicová)
Bravčový steak so zeleninovým šalátom
Bravčový steak so zeleninovým šalátom z uhorky, ľadového šalátu, oranžovej papriky, cherry paradajok, kukurice ochutený horčicou.
Pečené hovädzie mäso so zeleninou
Pečené hovädzie mäso so zeleninou. Zmes zeleniny obsahuje karfiol, kukuricu, cibuľku, zelenú fazuľku, ružičkový kel a cuketu. Je ochutená sójovou a worcestrovou omáčkou.
Morčací steak s brusnicovou omáčkou
Jednoduchý a delikátny obed – morčací steak s brusnicovou omáčkou. Servírujeme s ryžou ochutenou maslom, pažítkou a kurkumou pre delikátnejšiu chuť.
Vajíčkový šalát so šunkou a syrom
Jednoduchý vajíčkový šalát so šunkou a syrom. Základ tvorí kápia, paradajky, biely jogurt a strúhaný eidam. Šalát ochutíme pažítkou. Ideálny na večeru, obed alebo olovrant.
Pizza placka so syrom a šunkou
Pizza placka so syrom a šunkou – jednoduchý a rýchly obed. Placka zo špaldovej múky, vody a bielka ochutená paradajkou, mrkvou a žĺtkom.