Kuracia paella s originálnym korením zo španielska. Tento krát sme nemixovali domácu zmes červenej papriky, šafránu, cesnaku a iných surovín ale spoľahli sa priamo na hotovú španielsku koreninovú zmes pre paellu a rizoto. Zmes na paellu a rizoto je z obchodu Dávidkovo korenie. Bol to veľmi príjemný darček od známych. Chuť je vďaka koreninovej zmesi omnoho delikátnejšia.
Kuracia paella s originálnym korením
User Rating
( vote)
Kuracia paella s originálnym korením - suroviny
- kuracie prsia – 600g
- guľatozrnná ryža – 250g
- cibuľa – 1ks
- červená paprika – 2ks
- cherry paradajky – 6ks
- kurací vývar – 750ml
- hrášok – 100g
- soľ
- slnečnicový olej – 3pl
- korenie na paellu – 2-3pl
Kuracia paella s originálnym korením - príprava
- Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky.
- Pražíme na slnečnicovom oleji približne 20 minút, kým je mäso hotové.
- Zatiaľ očistíme cibuľku a papriku, umyjeme rajčiny.
- Všetku zeleninku nakrájame na malé kocky a cibuľu odložíme bokom.
- Po opražení kuracích pŕs opražíme cibuľku do zlata.
- K cibuli pridáme paradajky a papriku.
- Varíme spolu 10-15 minút, kým je paprika uvarená do mäkka.
- Pridáme kurací vývar a zmes privedieme do varu.
- Pridáme korenie na paellu, soľ, premiešame a pridáme ryžu.
- Pridáme opražené kuracie kúsky a varíme približne 30 minút, kým je ryža hotová. Občas môžeme suroviny premiešať, aby sa ryža na spodku nepripiekla.
- Môžeme servírovať s čerstvou pažítkou.