Ryžový nákyp pripravený na panvici ochutený vajíčkami a zaváranými broskyňami. Typický príklad, ako sa dá chutné jedlo pripraviť i bez rúry. 🙂
Ryžový nákyp pripravený na panvici
User Rating
( vote)
Ryžový nákyp pripravený na panvici - suroviny
- mlieko – 400ml
- ryža guľatozrnná – 200g
- vajce – 3ks
- zavárané broskyne
- soľ
- vanilkový cukor – 20g
Ryžový nákyp pripravený na panvici - príprava
- Mlieko prevaríme a ochutíme vanilkovým cukrom.
- Pridáme ryžu a varíme približne 20 minút do mäkka.
- Vajcia rozbijeme, oddelíme žĺtka.
- Z bielkov vyšľaháme sneh s pridaním trocha soli.
- Žĺtka pridáme k uvarenej ryži.
- Neskôr i bielka, riadne premiešame.
- Rozotrieme na panvici do súvislej vrstvy, kým sa spodok nezapečie.
- Kúsky nákypu obrátime a necháme zapiecť i druhú stranu.
- Servírujeme s broskyňovým kompótom.
- Ryžu polejeme šťavou z kompótu.