Ryžový nákyp pripravený na panvici

Ryžový nákyp pripravený na panvici

Ryžový nákyp pripravený na panvici ochutený vajíčkami a zaváranými broskyňami. Typický príklad, ako sa dá chutné jedlo pripraviť i bez rúry. 🙂

Ryžový nákyp pripravený na panvici
  • Chutilo mi
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Ryžový nákyp pripravený na panvici - suroviny

  • mlieko – 400ml
  • ryža guľatozrnná – 200g
  • vajce – 3ks
  • zavárané broskyne
  • soľ
  • vanilkový cukor – 20g

Ryžový nákyp pripravený na panvici - príprava

  1. Mlieko prevaríme a ochutíme vanilkovým cukrom.
  2. Pridáme ryžu a varíme približne 20 minút do mäkka.
  3. Vajcia rozbijeme, oddelíme žĺtka.
  4. Z bielkov vyšľaháme sneh s pridaním trocha soli.
  5. Žĺtka pridáme k uvarenej ryži.
  6. Neskôr i bielka, riadne premiešame.
  7. Rozotrieme na panvici do súvislej vrstvy, kým sa spodok nezapečie.
  8. Kúsky nákypu obrátime a necháme zapiecť i druhú stranu.
  9. Servírujeme s broskyňovým kompótom.
  10. Ryžu polejeme šťavou z kompótu.

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.