Sušený chlieb so zeleninovou salsou z cherry paradajok, červenej papriky a cibuľky. Používame slatinský chlieb s nízkym obsahom sacharidov (33g na 100 gramov a obsahom približne 10g bielkovín na 100g). Chlieb je ochutený troškou masla a soľou. V kombinácii so šunkou a volským okom môžeme toto jedlo podávať ako ktorýkoľvek chod.
Sušený chlieb so zeleninovou salsou
User Rating
( vote)
Sušený chlieb so zeleninovou salsou - suroviny
- slatinský chlieb – 40g
- vajce – 1ks
- cherry paradajky – 4ks
- červená paprika – 1ks
- cibuľa – 1/2 ks
- maslo – 5g
- kuracia šunka (90%) – 30g
Sušený chlieb so zeleninovou salsou - príprava
- Zeleninu nakrájame na malé kúsky a zmiešame. Môžeme pridať trošku soli, aby pustila zelenina šťavu.
- Salsu necháme odstáť a zatiaľ opražíme na woku chlieb z oboch strán.
- Na opražený chlieb pridáme plátok masla a posypeme trochou soli.
- Pripravíme volské oko (bez použitia oleja).
- Servírujeme s plátkami šunky (nad 90%).