Morčací steak s brusnicovou omáčkou

Morčací steak s brusnicovou omáčkou

Jednoduchý a delikátny obed – morčací steak s brusnicovou omáčkou. Servírujeme s ryžou ochutenou maslom, pažítkou a kurkumou pre delikátnejšiu chuť.

Morčací steak s brusnicovou omáčkou
  • Chutilo mi
Sending
User Rating 0 (0 votes)

Morčací steak s brusnicovou omáčkou - suroviny

  • morčacie rezne – 130g
  • ryža – 80g
  • kurkuma
  • soľ
  • čierne korenie
  • rozmarín
  • slnečnicový olej – 4pl
  • maslo – 5g
  • pažítka – 10g
  • brusnicová omáčka – 20g

Morčací steak s brusnicovou omáčkou - príprava

  1. Na panvici rozohrejeme olej.
  2. Vložíme morčací rezeň, ktorý sme z oboch strán ochutili čiernym korením, soľou a tymiánom.
  3. Pražíme z každej strany podľa potreby – približne 10 minút.
  4. Po opražení odsajeme z mäsa všetok olej kuchynskými utierkami.
  5. Ryžu uvaríme v približne 200 – 250ml vody ochutenej soľou.
  6. Uvarenú ryžu zmiešame s trochou kurkumy a maslom a nakrájanou pažítkou.
  7. Servírujeme s brusnicovou omáčkou.

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.