Jednoduchý a delikátny obed – morčací steak s brusnicovou omáčkou. Servírujeme s ryžou ochutenou maslom, pažítkou a kurkumou pre delikátnejšiu chuť.
Morčací steak s brusnicovou omáčkou
User Rating
( votes)
Morčací steak s brusnicovou omáčkou - suroviny
- morčacie rezne – 130g
- ryža – 80g
- kurkuma
- soľ
- čierne korenie
- rozmarín
- slnečnicový olej – 4pl
- maslo – 5g
- pažítka – 10g
- brusnicová omáčka – 20g
Morčací steak s brusnicovou omáčkou - príprava
- Na panvici rozohrejeme olej.
- Vložíme morčací rezeň, ktorý sme z oboch strán ochutili čiernym korením, soľou a tymiánom.
- Pražíme z každej strany podľa potreby – približne 10 minút.
- Po opražení odsajeme z mäsa všetok olej kuchynskými utierkami.
- Ryžu uvaríme v približne 200 – 250ml vody ochutenej soľou.
- Uvarenú ryžu zmiešame s trochou kurkumy a maslom a nakrájanou pažítkou.
- Servírujeme s brusnicovou omáčkou.