Karfiolová pikantná ryža – ako napovedá samotný názov, ide o skvelú náhradu ku klasickej ryži. V kombinácii s praženým vajíčkom a zmesou korenín môžeme hovoriť o ideálnej náhrade vhodnej nie len pre lowcarb diétu. Skvelo chutí i ako samostatné jedlo. Vhodné ako príloha k mäsu či samotné na obed alebo večeru.
Karfiolová pikantná ryža
User Rating
( vote)
Karfiolová pikantná ryža - suroviny
- karfiol – 130g
- vajcia – 2ks
- kajánske korenie
- oregáno
- tymián
- soľ
Karfiolová pikantná ryža - príprava
- Karfiol umyjeme, očistíme a odstránime pevnú časť (hĺúby).
- Na panvici opražíme do mäkka rozdrobený karfiol.
- Počas praženia sa z karfiolu odparí voda a rozdrobí sa na menšie kúsky pripomínajúce ryžu.
- Upražený karfiol odložíme.
- Na panvicu vložíme rozbité vajíčka.
- Keď vajíčka naberú miernu štruktúru vložíme karfiol.
- Ochutíme oreganom, tymiánom, kajánskym korením, soľou a riadne premiešame.
- Varíme približne 5 minút.