Karfiolová pikantná ryža

Karfiolová pikantná ryža

Karfiolová pikantná ryža – ako napovedá samotný názov, ide o skvelú náhradu ku klasickej ryži. V kombinácii s praženým vajíčkom a zmesou korenín môžeme hovoriť o ideálnej náhrade vhodnej nie len pre lowcarb diétu. Skvelo chutí i ako samostatné jedlo. Vhodné ako príloha k mäsu či samotné na obed alebo večeru.

Karfiolová pikantná ryža
  • Chutilo mi
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Karfiolová pikantná ryža - suroviny

  • karfiol – 130g
  • vajcia – 2ks
  • kajánske korenie
  • oregáno
  • tymián
  • soľ

Karfiolová pikantná ryža - príprava

  1. Karfiol umyjeme, očistíme a odstránime pevnú časť (hĺúby).
  2. Na panvici opražíme do mäkka rozdrobený karfiol.
  3. Počas praženia sa z karfiolu odparí voda a rozdrobí sa na menšie kúsky pripomínajúce ryžu.
  4. Upražený karfiol odložíme.
  5. Na panvicu vložíme rozbité vajíčka.
  6. Keď vajíčka naberú miernu štruktúru vložíme karfiol.
  7. Ochutíme oreganom, tymiánom, kajánskym korením, soľou a riadne premiešame.
  8. Varíme približne 5 minút.

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.