Kuracie prsia na masle so zeleninou

Kuracie prsia na masle so zeleninou

Kuracie prsia na masle so zeleninou a kapustovým šalátom – jednoduchá a chutná večera bez dodatočnej prílohy. Pri príprave použijeme na vyprážanie maslo ghí. Po vypražení kuracích pŕs nezabudnite mäso zbaviť mastnoty servítkou.

Kuracie prsia na masle so zeleninou
  • Chutilo mi
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Kuracie prsia na masle so zeleninou - suroviny

  • kuracie prsia – 200g
  • kapustový šalát – 60g
  • paradajka – 30g
  • kápia – 40g
  • slepačí bujón (BIO) – 1/4 ks
  • maslo (ghí) – 5g

Kuracie prsia na masle so zeleninou - príprava

  1. Na ghí, prípadne masle opražíme narezané kuracie prsia (narežeme ich tak aby boli čo najtenšie). Opražia sa tak rovnomernejšie.
  2. Pražíme na miernom ohni.
  3. Počas praženia potrieme obe strany rozdrveným slepačím bujónom, respektíve ochutíme korením na kuracie mäso (korenie na pečené kurča neodporúčame – je príliš maslové, ideálne je gyros korenie alebo iné podľa vlastnej chuti).
  4. Počas praženia priebežne prsia obraciame a dávame pozor na to, aby sa nepripiekli.
  5. Zatiaľ odkrojíme z umytej paradajky pár kúskov, rovnako z kápie a pripravíme na tanier spolu s kapustovým šalátom.
  6. Opražené kuracie prsia zbavíme prebytočného masla servítkou a pridáme k pripravenej zelenine.
  7. Konzumujeme bez prílohy.

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.