Kuracie prsia na masle so zeleninou a kapustovým šalátom – jednoduchá a chutná večera bez dodatočnej prílohy. Pri príprave použijeme na vyprážanie maslo ghí. Po vypražení kuracích pŕs nezabudnite mäso zbaviť mastnoty servítkou.
Kuracie prsia na masle so zeleninou
User Rating
( vote)
Kuracie prsia na masle so zeleninou - suroviny
- kuracie prsia – 200g
- kapustový šalát – 60g
- paradajka – 30g
- kápia – 40g
- slepačí bujón (BIO) – 1/4 ks
- maslo (ghí) – 5g
Kuracie prsia na masle so zeleninou - príprava
- Na ghí, prípadne masle opražíme narezané kuracie prsia (narežeme ich tak aby boli čo najtenšie). Opražia sa tak rovnomernejšie.
- Pražíme na miernom ohni.
- Počas praženia potrieme obe strany rozdrveným slepačím bujónom, respektíve ochutíme korením na kuracie mäso (korenie na pečené kurča neodporúčame – je príliš maslové, ideálne je gyros korenie alebo iné podľa vlastnej chuti).
- Počas praženia priebežne prsia obraciame a dávame pozor na to, aby sa nepripiekli.
- Zatiaľ odkrojíme z umytej paradajky pár kúskov, rovnako z kápie a pripravíme na tanier spolu s kapustovým šalátom.
- Opražené kuracie prsia zbavíme prebytočného masla servítkou a pridáme k pripravenej zelenine.
- Konzumujeme bez prílohy.