Zapekaný baklažán s mozzarellou

Zapekaný baklažán s mozzarellou

Zapekaný baklažán s mozzarellou je chutným príkladom zdravého snacku. Zároveň skvelo zasýti, preto je vhodný ako obed a alebo olovrant. Tento chutný pokrm pripravujeme v rúre, miesto klasického obalu využívame ovsené vločky, špaldovú múku a kukuričné lupienky. Je o poznanie zdravší a chutnejší ako klasický obal. Chuť je jemná vďaka mixu baklažánu, paradajky a dvoch druhov syru – mozzarelly a eidamu. Jedlo je vhodné pri chudnutí i pre aktívnych športovcov.

Zdravší obal

I obalované jedlá sa dajú pripraviť zdravšie. Práve obal samotný a spôsob zapečenia obalu rozhodujú o vplyve na zdravie. Tento krát som zvolil ako ukážku zdravšieho obalu obal z ovsených vločiek a kukuričných lupienkov. V oboch prípadoch najprv obalíme baklažán v zdravšej múke (špaldová, alebo celozrnná), vajíčku. Následne podľa osobitnej preferencie v rozdrvených kukuričných lupienkoch, alebo ovsených vločkách. Na záver pripomeniem, v záujme zdravia a zvýraznenia chuti použitých surovín baklažán zapečieme. Rovnako odporúčam preferovať pečenie i pri iných jedlách oproti vyprážaniu.

Zapekaný baklažán s mozzarellou - obal z kukuričných lupienkov
Zapekaný baklažán s mozzarellou – obal z kukuričných lupienkov
Zapekaný baklažán s mozzarellou - obal z ovsených vločiek
Zapekaný baklažán s mozzarellou – obal z ovsených vločiek

 

 

 

 

 

Zapekaný baklažán s mozzarellou
  • Chutilo mi
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Zapekaný baklažán s mozzarellou- suroviny

  • pšeničné otruby
  • špaldová múka
  • stredne veľký baklažán – 1ks
  • vajcia – 3ks
  • paradajky – 2ks
  • mozzarella – 100g
  • syr eidam – do 30% tuku – 50g
  • soľ
  • bazalka
  • čierne korenie
  • mletá paprika

Zapekaný baklažán s mozzarellou - príprava

  1. Rúru nahrejeme na 200°C.
  2. Vajíčka rozbijeme, rozšľaháme, ochutíme soľou a čiernym korením.
  3. Baklažán očistíme, nakrájame na kolieska hrubé približne 0,5-1cm. Kolieska obalíme v špaldovej múke, vajíčkach a pšeničných otrubách (miesto strúhanky). Miesto strúhanky môžeš použiť i drvené kukuričné lupienky, alebo ovsené vločky.
  4. Obalené kolieska baklažánu položíme priamo na plech vystlaný papierom na pečenie.
  5. Na každé koliesko pridáme plátok paradajky, mozzarelly a posypeme bazalkou, červenou paprikou a nastrúhaným eidamom.
  6. Pečieme 20-30 minút.

Zapekaný baklažán s mozzarellou sú skvelé i ako snack. Ak ti chutil tento recept, zdieľaj ho s priateľmi na sociálnej sieti. Podobné zdravé jedlá nájdeš v baklažán, pečený baklažán, zdravý obed, slané pochúťky a na Instagrame.

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.