Zemiakový šalát s moravským mäsom

Zemiakový šalát s moravským mäsom

Bravčové mäso často do svojho jedálnička nezaraďujeme, pretože je tučnejšie ako kuracie. Zemiakový šalát s moravským mäsom vznikol vďaka relatívne nízkemu podielu tukov v mäse – do 5g oproti iným druhom bravčového mäsa či slanine. Jedlo z bravčového nemusí byť vôbec mastné, tučné ani nezdravé. Ako vidíš, záleží od druhu mäsa (tovaru) ktoré zvolíš. 

Zemiakový šalát s moravským mäsom
  • Chutilo mi
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Zemiakový šalát s moravským mäsom - suroviny

  • moravské mäso – 100g
  • zemiaky – 100g
  • kukurica – 150g
  • plnotučná horčica – 30g
  • červená cibuľa – 1/2 ks
  • cesnak – 3 strúčiky
  • olivový olej – 2pl
  • soľ
  • čierne korenie
  • zelená cibuľka – 2ks
  • petržlenová vňať
  • biela paprika – 1ks

Príprava

  1. Zemiaky očistíme a nakrájame na stredne veľké kúsky. Chvíľu pred uvarením odstavíme hrniec z ohňa.
  2. Vo woku pripravíme na pár kvapkách oleja moravské mäso nakrájané na stredne veľké kúsky.
  3. Kým sa mäso pripravuje nakrájame na drobno červenú cibuľku, cibuľkovú časť zelenej cibuľky nakrájanú na kolieska a cesnak.
  4. Keď je mäso mierne opražené, odložíme ho a opražíme cibuľku s cesnakom 5-7 minút.
  5. Wok odstavíme, pridáme kukuricu, nakrájanú papriku a zelenú časť cibuľky, plnotučnú horčicu a moravské mäso.
  6. Ochutíme soľou, čiernym korením a petržlenovou vňaťou.
  7. Keď sú zemiaky takmer dovarené, precedíme ich a pridáme na wok.
  8. Wok nahrejeme a varíme približne 5 minút.

Chutil ti tento recept? Podpor nás zdieľaním na Facebooku.

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.