Bravčové mäso často do svojho jedálnička nezaraďujeme, pretože je tučnejšie ako kuracie. Zemiakový šalát s moravským mäsom vznikol vďaka relatívne nízkemu podielu tukov v mäse – do 5g oproti iným druhom bravčového mäsa či slanine. Jedlo z bravčového nemusí byť vôbec mastné, tučné ani nezdravé. Ako vidíš, záleží od druhu mäsa (tovaru) ktoré zvolíš.
Zemiakový šalát s moravským mäsom
User Rating
( vote)
Zemiakový šalát s moravským mäsom - suroviny
- moravské mäso – 100g
- zemiaky – 100g
- kukurica – 150g
- plnotučná horčica – 30g
- červená cibuľa – 1/2 ks
- cesnak – 3 strúčiky
- olivový olej – 2pl
- soľ
- čierne korenie
- zelená cibuľka – 2ks
- petržlenová vňať
- biela paprika – 1ks
Príprava
- Zemiaky očistíme a nakrájame na stredne veľké kúsky. Chvíľu pred uvarením odstavíme hrniec z ohňa.
- Vo woku pripravíme na pár kvapkách oleja moravské mäso nakrájané na stredne veľké kúsky.
- Kým sa mäso pripravuje nakrájame na drobno červenú cibuľku, cibuľkovú časť zelenej cibuľky nakrájanú na kolieska a cesnak.
- Keď je mäso mierne opražené, odložíme ho a opražíme cibuľku s cesnakom 5-7 minút.
- Wok odstavíme, pridáme kukuricu, nakrájanú papriku a zelenú časť cibuľky, plnotučnú horčicu a moravské mäso.
- Ochutíme soľou, čiernym korením a petržlenovou vňaťou.
- Keď sú zemiaky takmer dovarené, precedíme ich a pridáme na wok.
- Wok nahrejeme a varíme približne 5 minút.
Chutil ti tento recept? Podpor nás zdieľaním na Facebooku.