Netradičný rýchly kokosový dezert pripravený z pár surovín. Nemusí sadnúť každému, nakoľko to nie je klasický pečený zákusok ktorý by držal pokope vďaka cestu. Ideálne je zarobiť ho do menšieho obalu. Ten poslúži ako forma na zvlhčenú kokosovú zmes. Nakoľko nie je použitý žiaden tuk, ani sirup súdržnosť je ponechaná na med. Za predpokladu riadneho vychladenia koláč udrží formu po vyklopení. Ak by si chcel, aby bola kokosová zmes tuhšia, môžeš použiť rastlinný tuk (napr. kokosový olej) alebo javorový sirup. Nám sa dezert udržal na 80%, na chuti to však neubralo 🙂 .
Rýchly kokosový dezert
User Rating
( vote)
Rýchly kokosový dezert - suroviny
- kokos
- voda
- med – 2-3 čk
- vanilková aróma
- horká čokoláda
Príparva
- Strúhaný kokos zmiešame s vodou, medom a vanilkovou arómou. Vodu dávkuj podľa potreby tak aby cesto nebolo príliš suché.
- Zmes vložíme do obalu a utlačíme kvôli súdržnosti po vychladení.
- Horkú čokoládu roztopíme a pridáme navrch.
- Necháme vychladiť v chladničke 3-4 hodiny.
- Pri servírovaní vyberáme dezert z obalu opatrne. Odporúčam obal trochu postláčať po bokoch a zospodu aby sa odlepil celý zákusok. Ak pod zákusok vložíš papier na pečenie, ktorý necháš vytŕčať z obalu, vyberanie bude jednoduchšie a garancia formy o niečo vyššia.