Som rád, že nie som jediným fanúšikom skutočne dobre pripravených kuracích pŕs. Ak chodievaš sem – tam na čínu, istotne si ťa získali kuracie kúsky v cestíčku s ananásovou omáčkou a ryžou.
Tajomstvo čínskej špeciality
Omáčka, ani ryža nie je len tak hocijaká. Číňania varia väčšinou jasmínovú ryžu obohatenú o vajíčko. Kuracie kúsky v cestíčku s ananásovou omáčkou a takto špeciálne upravenou ryžou tvoria naozaj skvelú pochúťku.
Konečne nadišiel deň, kedy som si konečne splnil sen mať kuracích kúskov v cestíčku doslova na prasknutie 🙂 Nenechaj sa však pohltiť chuťou a konzumuj toto jedlo s mierou. Tento obed je veľmi sýty.
Kuracie kúsky v cestíčku s ananásovou omáčkou
Postup prípravy - kuracie kúsky v cestíčku
- 400 gramov kuracích pŕs
- 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 2 polievkové lyžice hladkej múky
- 2 polievkové lyžice kukuričného škrobu
- 1 vajce
- štipka čierneho korenia
Suroviny na prípravu ananásovej omáčky
- ananás – kúsky
- 1 polievková lyžica kukuričného škrobu
- 3 polievkové lyžice vody
- 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
Suroviny na prípravu jasmínovej ryže s vajíčkom
- 2 sáčky jasminovej ryže / 1 pohár
- 3 vajcia
- štipka soli
- kvapka oleja
Kuracie kúsky v cestíčku - príprava
- Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na kúsky a vložíme do misky na marinádu.
- Pridáme vajíčko, sójovú omáčku, čierne korenie, kukuričný škrob, múku a zamiešame. Marináda má byť hustejšieho charakteru. Môžete však podľa vlastnej chuti pridať viac sójovej omáčky, prípadne použiť 3 lyžice kukuričného škrobu pre výraznejšiu chuť a pevnejšiu konzistenciu.
- Marinádu necháme 2 hodiny odstáť v chladničke.
- Prichystáme panvicu s primeraným množstvom oleja a necháme rozohriať.
- Pred vyprážaním kuracie kúsky v marináde premiešame, aby bolo na celom mäse rovnaké množstvo marinády.
- Vypražíme, kým nie je mäso vnútri hotové. Aby neboli kuracie kúsky s výrazným obalom iba na spodnej časti, otočíme mäso akonáhle sa na spodnej strane vytvorí obal.
- Opražené kuracie kúsky v cestíčku dôkladne zbavíme oleja pomocou kuchynských utierok.
Príprava ananásovej omáčky
- Ananásové kúsky z konzervy spolu so všetkou šťavou dáme do hrnca a varíme 3 minúty.
- Kukuričný škrob zmiešame s vodou v samostatnej nádobke. Za stáleho miešania primiešame do omáčky.
- Pridáme sójovú omáčku a varíme 2 minúty.
Príprava jasmínovej ryže s vajíčkom
- Prichystáme si vrecká ryže a dáme variť vodu do rýchlovarnej kanvice.
- Vodu nalejeme do hrnca a necháme minútku zahriať na zapnutom sporáku.
- Osolíme, roztrhneme vrecká a jasmínovú ryžu nasypeme do vody.
- Varíme podľa chuti – zvyčajne 15 minút.
- Občas ryžu premiešame a okoštujeme, či je hotová.
- Hotovú ryžu precedíme a odložíme do hrnca. Zároveň dáme nahriať panvicu s kvapkou oleja.
- Vopred rozbijeme vajíčka, ktoré naraz nalejeme na rozohriatu panvicu.
- Pražíme, kým sa z vajíčiek nevytvoria súvislé kúsky. Dajte pozor, aby nevznikla z vajec mrvenička.
- Hotové vajíčka primiešame do hrnca s jasmínovou ryžou.
Tento chutný pokrm z kuracích pŕs môžete servírovať dvoma spôsobmi.
- na tanier pripravíme kuracie kúsky, ktoré polejeme ananásovou omáčkou
- do omáčky primiešame vypražené kuracie kúsky v cestíčku a necháme obal nasiaknuť omáčkou – odporúčame
Ak miluješ dobroty z čínskej kuchyne a kuracích pŕs, vyskúšaj tieto diétne zapekané kuracie kúsky obalené v cornflakes. Podobné dobroty nájdeš v kuracie prsia, zdravý obed a na našom instagrame.