Kuracie kúsky v cestíčku s ananásovou omáčkou

Kuracie kúsky v cestíčku s ananásovou omáčkou

Som rád, že nie som jediným fanúšikom skutočne dobre pripravených kuracích pŕs. Ak chodievaš sem – tam na čínu, istotne si ťa získali kuracie kúsky v cestíčku s ananásovou omáčkou a ryžou.

Tajomstvo čínskej špeciality

Omáčka, ani ryža nie je len tak hocijaká. Číňania varia väčšinou jasmínovú ryžu obohatenú o vajíčko. Kuracie kúsky v cestíčku s ananásovou omáčkou a takto špeciálne upravenou ryžou tvoria naozaj skvelú pochúťku.

Konečne nadišiel deň, kedy som si konečne splnil sen mať kuracích kúskov v cestíčku doslova na prasknutie 🙂 Nenechaj sa však pohltiť chuťou a konzumuj toto jedlo s mierou. Tento obed je veľmi sýty.

Kuracie kúsky v cestíčku s ananásovou omáčkou
  • Chutilo mi
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Postup prípravy - kuracie kúsky v cestíčku

  • 400 gramov kuracích pŕs
  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  • 2 polievkové lyžice kukuričného škrobu
  • 1 vajce
  • štipka čierneho korenia

Suroviny na prípravu ananásovej omáčky

  • ananás – kúsky
  • 1 polievková lyžica kukuričného škrobu
  • 3 polievkové lyžice vody
  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky

Suroviny na prípravu jasmínovej ryže s vajíčkom

  • 2 sáčky jasminovej ryže / 1 pohár
  • 3 vajcia
  • štipka soli
  • kvapka oleja

Kuracie kúsky v cestíčku - príprava

  1. Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na kúsky a vložíme do misky na marinádu.
  2. Pridáme vajíčko, sójovú omáčku, čierne korenie, kukuričný škrob, múku a zamiešame. Marináda má byť hustejšieho charakteru. Môžete však podľa vlastnej chuti pridať viac sójovej omáčky, prípadne použiť 3 lyžice kukuričného škrobu pre výraznejšiu chuť a pevnejšiu konzistenciu.
  3. Marinádu necháme 2 hodiny odstáť v chladničke.
  4. Prichystáme panvicu s primeraným množstvom oleja a necháme rozohriať.
  5. Pred vyprážaním kuracie kúsky v marináde premiešame, aby bolo na celom mäse rovnaké množstvo marinády.
  6. Vypražíme, kým nie je mäso vnútri hotové. Aby neboli kuracie kúsky s výrazným obalom iba na spodnej časti, otočíme mäso akonáhle sa na spodnej strane vytvorí obal.
  7. Opražené kuracie kúsky v cestíčku dôkladne zbavíme oleja pomocou kuchynských utierok.

Príprava ananásovej omáčky

  1. Ananásové kúsky z konzervy spolu so všetkou šťavou dáme do hrnca a varíme 3 minúty.
  2. Kukuričný škrob zmiešame s vodou v samostatnej nádobke. Za stáleho miešania primiešame do omáčky.
  3. Pridáme sójovú omáčku a varíme 2 minúty.

Príprava jasmínovej ryže s vajíčkom

  1. Prichystáme si vrecká ryže a dáme variť vodu do rýchlovarnej kanvice.
  2. Vodu nalejeme do hrnca a necháme minútku zahriať na zapnutom sporáku.
  3. Osolíme, roztrhneme vrecká a jasmínovú ryžu nasypeme do vody.
  4. Varíme podľa chuti – zvyčajne 15 minút.
  5. Občas ryžu premiešame a okoštujeme, či je hotová.
  6. Hotovú ryžu precedíme a odložíme do hrnca. Zároveň dáme nahriať panvicu s kvapkou oleja.
  7. Vopred rozbijeme vajíčka, ktoré naraz nalejeme na rozohriatu panvicu.
  8. Pražíme, kým sa z vajíčiek nevytvoria súvislé kúsky. Dajte pozor, aby nevznikla z vajec mrvenička.
  9. Hotové vajíčka primiešame do hrnca s jasmínovou ryžou.

Tento chutný pokrm z kuracích pŕs môžete servírovať dvoma spôsobmi.

  • na tanier pripravíme kuracie kúsky, ktoré polejeme ananásovou omáčkou
  • do omáčky primiešame vypražené kuracie kúsky v cestíčku a necháme obal nasiaknuť omáčkou – odporúčame

Ak miluješ dobroty z čínskej kuchyne a kuracích pŕs, vyskúšaj tieto diétne zapekané kuracie kúsky obalené v cornflakes. Podobné dobroty nájdeš v kuracie prsia, zdravý obed a na našom instagrame.

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.