V letnom období padnú vhod ľahko stráviteľné jedlá z ovocia. Tento krát padla voľba na ľahké ovsené placky so slivkovo škoricovým nádychom.
Ovsené placky so slivkami – chutné, nenákladné a rýchle letné jedlo
Tento chutný pokrm je veľmi ľahký na prípravu a takmer zadarmo 🙂 . Všetky použité suroviny bežne nájdeš vo svojej domácnosti, takže sa nemusíš naháňať po obchodoch.
Je jedno či si ovsené placky spravíš ráno, na desiatu, alebo obed. Ak nie si skalným zástancom toho, že by si mal ovocie jesť iba doobeda môžeš ich zjesť doslova kedykoľvek. Zasýtia ťa a dodajú potrebnú energiu na zvládnutie náročného dňa. Ak máš rád sladké, placku si môžeš potrieť trochou lekváru.
Šetríme olejom a svojim zdravím
Ovsené placky bežne vysmážame (sušíme) bez oleja. Pri prvej príprave recptu však odporúčam použiť olej, nakoľko je cesto krehké. Mohlo by sa stať, že sa ti placka potrhá a prídeš o dokonalú ilúziu pravidelných tvarov placky 🙂 Prvý krát preto použi olej. Keď si zvykneš na krehkosť cesta, jednoducho zvládneš vysušiť krásne a chutné ovsené placky.
Ovsené placky so slivkami a škoricou
Suroviny
- 150 gramov ovsených vločiek
- 80 mililitrov mlieka
- 2 vajcia
- 5 sliviek
- škorica / škoricový cukor
Postup
- Vločky nasypeme do nádoby, pridáme vajcia, škoricu a mlieko. Odporúčam použiť nádobku pre ponorný mixér.
- Umyjeme slivky a natrháme na polovice, odkôstkujeme a vložíme do nádoby.
- Pripravené suroviny rozmixujeme ponorným mixérom. V prípade, že nie je cesto dostatočne husté môžeme pridať slivky, alebo vločky.
- Rozohrejeme panvicu so zopár kvapkami oleja.
- Cesto z ovsených vločiek vysmažíme na panvici. Pred pridaním na panvicu hmotu premiešajte, aby bolo na panvici rovnomerne husté.
- Pri pretáčaní dajte pozor, cesto je krehkejšie ako múkové cesto. Plochou varechou odlepte kraje a postupne stred. Jednoduchým pohybom „povyhodenia“ placky podobratej varechou a panvice placku jednoducho otočíte bez toho, aby sa poškodila.
Ďalšie svieže pochúťky na leto nájdeš v ovocné jedlá, dezerty, desiata a olovrant. Inšpirácie nájdeš i na našom instagrame.