Zdravá pizza zo špaldovej múky

Zdravá pizza zo špaldovej múky so šunkou

Zdravá pizza zo špaldovej múky so šunkou
  • Hodnotenie receptu
Sending
User Rating 5 (2 votes)

Ak máte radi pizzu, ale odopierate si ju kvôli zdravému životnému štýlu tak na to môžete okamžite zabudnúť. Z nezdravej pizze spravíme zdravú veľmi jednoducho, použitím špaldovej múky. Pizza zo špaldovej múky je zdravou alternatívou klasickej pizze a je relatívne jednoduchá a rýchla na prípravu.

V tomto recepte sme použili na vrch pizze kombináciu surovín, na ktorú sme mali chuť. Svoju špaldovú pizzu môžete dochutiť podľa vlastných predstáv a použiť iné zdravé suroviny. My sme tento krát experimentovali s viacerými druhmi salámy a musíme uznať, že výsledok stojí za to. Hor sa do varenia.

Pizza zo špaldovej múky – vhodná na akúkoľvek príležitosť

Vďaka zloženiu zo špaldovej múky je cesto lepšie stráviteľné. Môžete si preto na pizzi pochutiť počas celého dňa. Na raňajky, obed, alebo večeru. Napriek skvelej chuti a prívlastku „zdravá pizza“ odporúčame nejesť v daný deň iba špaldovku.

Zaraďte do svojho jedálnička i pestrejšie potraviny. Inšpiráciu môžete nájsť v kategórii ovocné jedlá, alebo desiata a olovrant.

Suroviny na cesto

  • 400 gramov špaldovej múky
  • 2 vajcia
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 3/4 kypriaceho prášku
  • 150 ml vody
  • štipka soli

Suroviny na oblohu pizze

  • 100 gramov kuracej šunkovej salámy
  • 100 gramov salámy Nitran
  • 100 gramov plátkového syru Eidam
  • paradajkový pretlak
  • kukurica
  • brokolica
  • pažitka
  • petržlenová vňať

 

Postup

  1. Odvážime múku a zmiešamie so soľou a kypriacim práškom.
  2. Pridáme dve vajíčka, olivový olej a prilejeme polovicu vody.
  3. Suroviny zmiešame ručne a postupne pridávame vodu. Ak sa vám zdá cesto príliš riedke/husté pridávajte vodu podľa potreby.
  4. Pripravíme dosku na valkanie cesta. Dosku a valček posypeme špaldovou, prípadne hladkou múkou, aby sa cesto nelepilo a cesto rozvalkáme do požadovaného tvaru.
  5. Cesto premiestnime na plech a potrieme paradajkovým pretlakom.
  6. Kraje obložíme 1 centimeter širokými plátkami syra.
  7. Na pripravený základ poukladáme nakrájané paradajky, ktoré poprekladáme šunkovou a Nitran salámou.
  8. Brokolicu natrháme na kúsky, rozmiestnime na pizzu a posypeme kukuricou.
  9. Nakoniec naukladáme na pizzu syr a prídáme pažitku zmiešanú s petržlenovou vňaťou.
  10. Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme 35 minút.

Pizza zo špaldovej múky je najlepšia čerstvá. Odporúčame nechať mierne vychladiť a rovno si na nepochutnať. Odstatá je rovnako výborná, avšak skutočne čerstvá je iba raz a chutí neodolateľne 🙂

Ďalšie inšpirácie nájdeš na našom instagrame.

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.