Dlho som premýšľal nad tým, že si pripravím pikantný obed s kuracím mäsom. Po skontrolovaní špajze bola voľba jasná – pripravím pikantné kuracie soté s fazuľou. Použil som bielu fazuľu v paradajkovej omáčke, kukuricu a čínsku pikantnú omáčku. Ak máš rovnako rád pikantné ako ja, môžeš použiť i viac chilli omáčky ako uvádzam v recepte. Rovnako to je s kukuricou a fazuľou, ak by si inde nevyužil to čo ostane v konzervách, kľudne zväčši dávku.
Recept je vyvážený po stránke sacharidov i bielkovín. Kvôli vyššiemu obsahu sacharidov v podobe fazule a kukurice odporúčam jesť toto jedlo na obed. Pre športovcov, ktorí v priebehu dňa spália mnoho sacharidov padne perfektne i na večeru.
Pikantné kuracie soté s fazuľou
Pikantné kuracie soté s fazuľou - suroviny
- kuracie prsia – 200g
- biela fazuľa v paradajkovej omáčke – 200g
- kukurica – 150g
- voda – 100ml
- chilli omáčka – 2pl
- soľ
- slnečnicový olej – 2pl
Príprava kuracieho soté
- Umyté kuracie prsia nakrájame na malé kúsky – soté.
- Nahrejeme panvicu s 2pl slnečnicového oleja.
- Kúsky mäsa opražíme a posolíme.
- Z kukurice pred pridaním odlejeme takmer všetku šťavu. Trochu šťavy pridáme do omáčky.
- Pridáme fazuľu v paradajkovej omáčke, kukuricu a chili omáčku.
- Ochutíme soľou.
- Varíme 20 minút za stáleho miešania.
- Postupne prilievame vodu, ak omáčka príliš zhustne.
- Jedlo je hotové, keď je kuracie mäso úplne mäkké a takmer sa rozpadá.
Podobné recepty ako je pikantné kuracie soté s fazuľou nájdeš tu – jedlá z mäsa, kuracie kúsky, kuracie prsia, zdravý obed.
Ďalšie nápady na zdravé recepty nájdeš na našom Instagram profile.