Kuracie prsia na prírodno s cibuľkou sú ozajstná špecialita. Lahodná omáčka sa doslova hodí k špecifickej chuti bulguru a jemným kuracím prsiam pripraveným na prírodno.
Kuracie prsia na prírodno s cibuľkou a bulgurom
User Rating
( vote)
Kuracie prsia na prírodno s cibuľkou a omáčkou
- bulgur – 1 pohár
- kuracie prsia – 250g
- cibuľa – 1ks
- cesnak – 3 strúčiky
- sójová omáčka – 4pl
- olivový olej – 3pl
- červená paprika (korenie)
- čierne korenie
- soľ
- voda – 2dl
- solamyl – 1čl
Kuracie prsia na prírodno - postup prípravy
- Nahrejeme panvicu s olivovým olejom.
- Pridáme cibuľu nakrájanú na jemné kúsky.
- Opražíme do zlata.
- Prevaríme vodu, do ktorej nasypeme pohár bulguru.
- Varíme približne 15 minút.
- Zatiaľ umyjeme kuracie prsia a nakrájame na rezne (plátky).
- Na opraženú cibuľku položíme kúsky mäsa a opražíme z oboch strán.
- Po vložení mäsa na panvicu mäso okoreníme, posolíme a posypeme paprikou.
- Pražíme približne 15 minút.
- Mäso podlejeme vodou, pridáme sójovú omáčku a cesnak nakrájaný na jemné kúsky.
- Varíme približne 15-20 minút, kým bude mäso hotové.
- Na záver pridáme solamyl a poriadne premiešame.
Chutili ti kuracie prsia na prírodno s cibuľkou a bulgurom? Podobné dobroty nájdeš v kuracie prsia, zdravý obed a na našom Instagrame.