Kuracie mäso s cícerom a zeleninou je trošku netradičnou kombináciou surovín. Zväčša zvykneme konzumovať kuracie mäso s ryžou alebo zemiakmi.
Kombinácia kuracích pŕs a cícera sa postará o príjem kvalitných bielkovín a sacharidov. Je zdravé obmieňať prílohy, v tomto jedle však cícer berieme ako súčasť. Kombinácia cíceru s koreninami, zeleninou, mäsom a omáčkou tvorí šťavnatý celok. Servírujeme na obed, prípadne ako skoršiu večeru.
Kuracie mäso s cícerom a zeleninou
User Rating
( vote)
Kuracie mäso s cícerom a zeleninou - suroviny
- kuracie prsia – 400g
- mrkva – 2ks
- cícer – 200g
- čínska kapusta – 100g
- cibuľka – 1ks (stredne veľká)
- slnečnicový olej – 1pl
- červená paprika sladká – 1pl
- soľ
- solamyl – 1pl
- sójová omáčka – 4pl
- worchestrová omáčka – 2pl
Kuracie mäso s cícerom a zeleninou - príprava
- Odmeriame 200g cíceru, zalejeme približne 400ml vody a varíme do zmäknutia }. Po uvarení cícer precedíme.
- Nahrejeme panvicu a pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu. Mrkvu priebežne miešame kým zmäkne. Pozor, nepoužívame olej!
- Pripravenú mrkvu odložíme a pridáme pár kvapiek slnečnicového oleja.
- Zatiaľ kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky.
- Mäso s cibuľkou pripravíme na panvici , osolíme a dochutíme sladkou červenou paprikou a sójovou + worchestrovou omáčkou (2+1pl).
- K hotovému mäsu pridáme uvarený cícer, mrkvu a čínsku kapustu nakrájanú na pásiky.
- Pridáme worchestrovú, sójovú omáčku.
- Varíme približne 10 minút a priebežne miešame.
- Podľa potreby pridáme vodu a solamyl pre vytvorenie mierne zahustenej omáčky.
Ak ti tento recept chutil, podpor nás zdieľaním na Facebooku 🙂 .