Kuracie mäso s cícerom a zeleninou

Kuracie mäso s cícerom a zeleninou

Kuracie mäso s cícerom a zeleninou je trošku netradičnou kombináciou surovín. Zväčša zvykneme konzumovať kuracie mäso s ryžou alebo zemiakmi. 

Kombinácia kuracích pŕs a cícera sa postará o príjem kvalitných bielkovín a sacharidov. Je zdravé obmieňať prílohy, v tomto jedle však cícer berieme ako súčasť. Kombinácia cíceru s koreninami, zeleninou, mäsom a omáčkou tvorí šťavnatý celok. Servírujeme na obed, prípadne ako skoršiu večeru.

Kuracie mäso s cícerom a zeleninou
  • Chutilo mi
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Kuracie mäso s cícerom a zeleninou - suroviny

  • kuracie prsia – 400g
  • mrkva – 2ks
  • cícer – 200g
  • čínska kapusta – 100g
  • cibuľka – 1ks (stredne veľká)
  • slnečnicový olej – 1pl
  • červená paprika sladká – 1pl
  • soľ
  • solamyl – 1pl
  • sójová omáčka – 4pl
  • worchestrová omáčka – 2pl

Kuracie mäso s cícerom a zeleninou - príprava

  1. Odmeriame 200g cíceru, zalejeme približne 400ml vody a varíme do zmäknutia }. Po uvarení cícer precedíme.
  2. Nahrejeme panvicu a pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu. Mrkvu priebežne miešame kým zmäkne. Pozor, nepoužívame olej!
  3. Pripravenú mrkvu odložíme a pridáme pár kvapiek slnečnicového oleja.
  4. Zatiaľ kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky. 
  5. Mäso s cibuľkou pripravíme na panvici , osolíme a dochutíme sladkou červenou paprikou a sójovou + worchestrovou omáčkou (2+1pl).
  6. K hotovému mäsu pridáme uvarený cícer, mrkvu a čínsku kapustu nakrájanú na pásiky.
  7. Pridáme worchestrovú, sójovú omáčku.
  8. Varíme približne 10 minút a priebežne miešame.
  9. Podľa potreby pridáme vodu a solamyl pre vytvorenie mierne zahustenej omáčky.

Ak ti tento recept chutil, podpor nás zdieľaním na Facebooku 🙂 .

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.