Kuracie prsia plnené špenátom so zeleninou

Kuracie prsia plnené špenátom so zeleninou

Pripravuješ kuracie prsia iba vo forme soté, alebo i celé? Tento krát sme pripravili kuracie prsia plnené špenátom s chutnou čerstvou zeleninou. Podľa veľkosti porcie sú vhodné ako ľahký zdravý obed, prípadne večera. Slúžia ako kvalitný zdroj bielkovín. Pestrú chuť dodáva šťavnatá zmes čerstvej zeleniny – strúhaná mrkva, paradajka, zelená paprika a čínska kapusta.

Kuracie prsia plnené špenátom so zeleninou
  • Chutilo mi
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Plnené kuracie prsia špenátom so zeleninou - suroviny

  • kuracie prsia – 300g (2ks)
  • mrkva – 1ks
  • paradajka – 1ks
  • čínska kapusta – 40g
  • paprika – 1ks
  • baby špenát – 50g
  • nízkotučný biely jogurt – 200g
  • solamyl
  • čierne korenie
  • červena paprika sladká
  • soľ
  • slnečnicový olej – 1pl
  • cesnak – 1 strúčik

Plnené kuracie prsia špenátom so zeleninou - príprava

  1. Nahrejeme rúru na 200°C.
  2. Kuracie prsia roztvoríme a narežeme tak, aby sa dovnútra vmestila špenátová plnka. Ber ohľad na to, aby nevytiekla 🙂 .
  3. Vytvoríme zmes čierneho korenia, červenej papriky soli a pár kvapiek slnečnicového oleja.
  4. Zmesou potrieme kuracie prsia tak, aby boli celé pokryté koreninami.
  5. Zmiešaním bieleho jogurtu, solamylu, roztlačeného cesnaku a baby špenátu pripravíme plnku. Mala by byť strednej hustoty. Tú regulujeme množstvom pridaného kukuričného škrobu – solamylu.
  6. Kuracie prsia naplníme a vložíme do rúry na 20-35 minút.
  7. Podávame so zeleninkou nakrájanou na menšie kúsky / kolieska a strúhanou mrkvou.

Chutil ti tento recept? Podpor nás zdieľaním na Facebooku 🙂 .

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.