Raňajková ovocná kaša z quinoy je pre mňa veľkým zázrakom. Okrem ovsenej kaše som nenašiel chutnejšiu kombináciu. Týmto receptom sa však všetko zmenilo 🙂 . Kaša z quinoy je jemná a príjemne hustá. S jemne vanilkovo-škoricovou chuťou dominuje medzi inými kašami. To najlepšie však prichádza v momente servírovania. Zopár kúskov tropického ovocia – mango, banán, čučoriedky vytvorí pre mňa hriešne dobrú kombináciu. Najlepšie je, že netreba na to ani žiaden pridaný cukor. Posypanie tejto dobroty holandským (alebo iným kvalitným) kakaom už len skvelú kašu dorazí k totálnej dokonalosti.
Raňajková ovocná kaša z quinoy
Raňajková ovocná kaša z quinoy - suroviny
- quinoa – 1/2 pohára
- voda – 1/2 pohára
- mlieko – 1/2 pohára
- vanilka
- škorica
- kakao – 2pl
- banán – 1/2
- čučoriedky – 20g
- mango – 20g
Príprava ovocnej kaše z quinoy
- Quinou prepláchneme čistou vodou a precedíme.
- Zmiešame s mliekom, prikryjeme pokrievkou a varíme 15 minút, kým quinoa absorbuje tekutiny.
- Keď začne quinoa vrieť, pridáme vanilku a škoricu.
- Pripravené jedlo odstavíme na 2-3 minúty.
- Hotové jedlo nadávkujeme do misiek, posypeme holandským kakaom, ozdobíme čučoriedkami, mangom nakrájaným na kúsky a banánom. Gurmáni môžu použiť i javorový sirup. Za mňa však najlepšie chutí čisto kombinácia čučoriedky, mango, banán, kaša z quinoy.
Chutila i tebe raňajková ovocná kaša z quinoy? Zdieľaj tento recept s priateľmi na sociálnej sieti a podpor nás. Ďakujeme 🙂 .
Inšpiráciu na ďalšie zdravé raňajky nájdeš v kategórii ovsené vločky, sladké raňajky, raňajky, dezerty a na Instagrame.