Pikantná šošovica s hovädzím mäsom je skvelým príkladom jedla s priemerným obsahom sacharidov, väčším obsahom bielkovín a minimom tuku. Hodí sa preto pre aktívnych a chudnúcich ľudí ako obed, i večera (v menšom množstve kvôli sacharidom). Chuť je veľmi delikátna, vďaka prekrytiu jemnej chuti šošovice, hovädzieho mäsa a zeleniny.
V podobných receptoch využívam nasledovnú vychytávku, verím že i tebe pomôže ušetriť litre oleja ročne 😀 . Mleté hovädzie mäso pri príprave pustí šťavu, respektíve vlastnú masť. Pri príprave na cibuľke preto nepražím vopred cibuľku. Mäso i nadrobno krájanú cibuľu jednoducho vložím naraz na panvicu. Mäso priebežne púšťa šťavu, na ktorej sa cibuľka pripraví.
Pikantná šošovica s hovädzím mäsom
Pikantná šošovica s hovädzím mäsom - suroviny
- mleté hovädzie mäso – 400g
- cibuľa – 1ks
- cesnak – 2 strúčiky
- paradajky – 5ks
- paradajkový pretlak – 300ml
- chilli – 3pl
- soľ
- šošovica – 1 pohár
- voda – 2 poháre
Pikantná šošovica s hovädzím mäsom - príprava
- Na panvici bez oleja pripravíme cibuľku a hovädzie mäso. Pozor, mäso pustí vlastnú masť. Nepridávame olej.
- Pražíme 8-15 minút, kým je mäso tmavšie.
- Pridáme roztlačený cesnak a varíme 2 minúty.
- Primiešame nadrobno nakrájané paradajky, paradajkový pretlak, chilli a ochutíme soľou.
- Privedieme do varu a pridáme vodu a šošovicu.
- Na malom ohni varíme približne 20-40 minút, kým je šošovica úplne mäkká. Pravidelne miešame a prilievame vodu, ak sa zdá byť šošovica príliš hustá.
Ak ti pikantná šošovica s hovädzím mäsom chutila, zdieľaj tento recept na Facebooku. Napíš do komentárov ako ti chutilo 🙂 .
Podobné inšpirácie nájdeš v bielkovinová večera, nízkotučná večera, zdravý obed, hovädzie mäso a na Instagrame.