Tofu rizoto je veľmi pestré jedlo. Vyniká chuťou tofu syru, výraznejšou arómou šampiónov zjemnenou o cuketu a chuť ostatnej zeleniny. Spoločne tvorí táto kombinácia surovín skvelú chuť. Nie je to tradičné rizoto vyskytujúce sa v našich končinách, o to je však delikátnejšie 🙂 . Ideálne ako súčasť fitness jedálnička. Okrem skvelej chute sa v jednej porcii vyskytuje 390Kcal.
Tofu rizoto
User Rating
( vote)
Tofu rizoto - suroviny
- tofu syr – 150g
- sušené huby – 25g
- maslo – 20g
- cibuľa – 1ks
- cesnak – 3 strúčiky
- šampióny – 100g
- ryža – 150g (odporúčam využiť tmavú)
- pekingská kapusta – 100g
- eidam do 30% – 50g
- petržlenová vňať
- čierne korenie (štipka)
Tofu rizoto - príprava
- Sušené hríby namočíme do vody na 10 minút.
- Po 10 minútach huby vyberieme a nakrájame na menšie kúsky.
- Ohrejeme panvicu, pridáme maslo na ktorom opražíme cibuľu a cesnak do zlata.
- K cibuľke pridáme šampióny nakrájané na menšie kúsky a sušené huby.
- Po 10 minútach pridáme tofu nakrájané na kocky. Šťavu z tofu pridáme tiež.
- Pekingskú kapustu nakrájame na malé kúsky a pridáme na panvicu.
- Varíme 15-20 minút. Priebežne môžeme podliať trochou vody.
- Ryžu uvaríme oddelene v 2x takom množstve vody ako sme použili na ryžu – cca 300ml.
- Na záver zmiešame ryžu s pripravenou zeleninou. Ochutíme soľou, krájanou petržlenovou vňaťou, čiernym korením a strúhaným syrom.
Tofu rizoto bolo naozaj netradičné, pre mňa veľmi chutné 🙂 . Dúfam i tebe chutilo. Podpor nás zdieľaním na Facebooku, aby sme ti mohli priniesť i ďalšie skvelé recepty a zdravé tipy.
Podobné recepty nájdeš v zdravý obed, rizoto, večera a na Instagrame.