Tofu rizoto

Tofu rizoto

Tofu rizoto je veľmi pestré jedlo. Vyniká chuťou tofu syru, výraznejšou arómou šampiónov zjemnenou o cuketu a chuť ostatnej zeleniny. Spoločne tvorí táto kombinácia surovín skvelú chuť. Nie je to tradičné rizoto vyskytujúce sa v našich končinách, o to je však delikátnejšie 🙂 . Ideálne ako súčasť fitness jedálnička. Okrem skvelej chute sa v jednej porcii vyskytuje 390Kcal.

Tofu rizoto
  • Chutilo mi
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Tofu rizoto - suroviny

  • tofu syr – 150g
  • sušené huby – 25g
  • maslo – 20g
  • cibuľa – 1ks
  • cesnak – 3 strúčiky
  • šampióny – 100g
  • ryža – 150g (odporúčam využiť tmavú)
  • pekingská kapusta – 100g
  • eidam do 30% – 50g
  • petržlenová vňať
  • čierne korenie (štipka)

Tofu rizoto - príprava

  1. Sušené hríby namočíme do vody na 10 minút.
  2. Po 10 minútach huby vyberieme a nakrájame na menšie kúsky.
  3. Ohrejeme panvicu, pridáme maslo na ktorom opražíme cibuľu a cesnak do zlata.
  4. K cibuľke pridáme šampióny nakrájané na menšie kúsky a sušené huby.
  5. Po 10 minútach pridáme tofu nakrájané na kocky. Šťavu z tofu pridáme tiež.
  6. Pekingskú kapustu nakrájame na malé kúsky a pridáme na panvicu.
  7. Varíme 15-20 minút. Priebežne môžeme podliať trochou vody.
  8. Ryžu uvaríme oddelene v 2x takom množstve vody ako sme použili na ryžu – cca 300ml.
  9. Na záver zmiešame ryžu s pripravenou zeleninou. Ochutíme soľou, krájanou petržlenovou vňaťou, čiernym korením a strúhaným syrom.

Tofu rizoto bolo naozaj netradičné, pre mňa veľmi chutné 🙂 . Dúfam i tebe chutilo. Podpor nás zdieľaním na Facebooku, aby sme ti mohli priniesť i ďalšie skvelé recepty a zdravé tipy.

Podobné recepty nájdeš v zdravý obed, rizoto, večera a na Instagrame.

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.