Cícerový guláš na marocký spôsob

Cícerový guláš na marocký spôsob

Cícerový guláš na marocký spôsob patrí k najnovším a zároveň obľúbeným receptom z mojej kuchyne. Verím že si i ty obľúbiš nezameniteľnú chuť cícera, zeleninovej zmesi z cibuľky, mrkvy, cesnaku s jemným nádychom chilli a silou kurkumy. Táto vyvážená kombinácia skvelo zasýti i samotná. Avšak odporúčam servírovať s tmavou ryžou a bielym jogurtom. Nízkotučný biely jogurt zjemní silu použitej zeleniny, chilli a kurkumy. Porcia obsahuje 390Kcal.

Cícerový guláš na marocký spôsob
  • Chutilo mi
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Cícerový guláš na marocký spôsob - suroviny

  • veľká cibuľa – 1ks
  • veľká mrkva -1ks
  • cesnak – 3 strúčiky
  • chilli paprika – 1ks (prípadne chilli korenie – podľa chuti)
  • paradajky – 5ks
  • cícer – 1,5 pohára
  • ryža – 2 poháre
  • nízkotučný biely jogurt – 120g
  • olivový olej – 1pl
  • kurkuma – 1čl
  • drvený kmín – 1čl
  • soľ
  • voda – 300ml

Cícerový guláš na marocký spôsob - príprava

  1. Nahrejeme panvicu s olivovým olejom.
  2. Pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, mrkvu strúhanú na hrubo, pretlačený cesnak a chilli papriku nakrájanú na drobno.
  3. Pražíme 5-10 minút, kým zelenina zmäkne.
  4. Pridáme paradajky, kurkumu, štipku soli, drvený kmín a cícer.
  5. Približne po 2 minútach podlejeme 300ml vody.
  6. Varíme za neustáleho miešania 20 minút, kým cícer zmäkne. Podľa potreby prilejeme vodu.
  7. Zatiaľ pripravíme ryžu. Do hrnca dáme variť ryžu a 2x toľko vody aké množstvo ryže sme zvolili.
  8. Podávame s ryžou, a bielym jogurtom.

Ak ti chutilo a podporíš nás zdieľaním marockého gulášu na marocký spôsob, i iných receptov budeme ti vďační 🙂 . Rovnako radi budeme, ak dáš vedieť do komentára ako ti chutilo.

Viac inšpiratívnych nápadov nájdeš na našom Instagrame a vo vegetariánskych receptoch.

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.