Cícerový guláš na marocký spôsob patrí k najnovším a zároveň obľúbeným receptom z mojej kuchyne. Verím že si i ty obľúbiš nezameniteľnú chuť cícera, zeleninovej zmesi z cibuľky, mrkvy, cesnaku s jemným nádychom chilli a silou kurkumy. Táto vyvážená kombinácia skvelo zasýti i samotná. Avšak odporúčam servírovať s tmavou ryžou a bielym jogurtom. Nízkotučný biely jogurt zjemní silu použitej zeleniny, chilli a kurkumy. Porcia obsahuje 390Kcal.
Cícerový guláš na marocký spôsob
Cícerový guláš na marocký spôsob - suroviny
- veľká cibuľa – 1ks
- veľká mrkva -1ks
- cesnak – 3 strúčiky
- chilli paprika – 1ks (prípadne chilli korenie – podľa chuti)
- paradajky – 5ks
- cícer – 1,5 pohára
- ryža – 2 poháre
- nízkotučný biely jogurt – 120g
- olivový olej – 1pl
- kurkuma – 1čl
- drvený kmín – 1čl
- soľ
- voda – 300ml
Cícerový guláš na marocký spôsob - príprava
- Nahrejeme panvicu s olivovým olejom.
- Pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, mrkvu strúhanú na hrubo, pretlačený cesnak a chilli papriku nakrájanú na drobno.
- Pražíme 5-10 minút, kým zelenina zmäkne.
- Pridáme paradajky, kurkumu, štipku soli, drvený kmín a cícer.
- Približne po 2 minútach podlejeme 300ml vody.
- Varíme za neustáleho miešania 20 minút, kým cícer zmäkne. Podľa potreby prilejeme vodu.
- Zatiaľ pripravíme ryžu. Do hrnca dáme variť ryžu a 2x toľko vody aké množstvo ryže sme zvolili.
- Podávame s ryžou, a bielym jogurtom.
Ak ti chutilo a podporíš nás zdieľaním marockého gulášu na marocký spôsob, i iných receptov budeme ti vďační 🙂 . Rovnako radi budeme, ak dáš vedieť do komentára ako ti chutilo.
Viac inšpiratívnych nápadov nájdeš na našom Instagrame a vo vegetariánskych receptoch.