Marinované morčacie prsia pripravujeme ako soté. Jedná sa o cesnakovo rozmarínovú marinádu s worchestrovou a sójovou omáčkou. Mäso tak nadobúda výraznú rozmarínovú chuť. Podľa použitého množstva sójovej omáčky ovplyvňujeme zároveň jeho slanosť. Odporúčam použiť pre istotu menej sójovej omáčky a soli ako viac. Rovnako to je s rozmarínom. Má výraznejšiu chuť i v menšom množstve, preto ho použijeme menej. Dodržaním uvedeného postupu dosiahneme zdravšie pripravené morčacie prsia (soté), ktoré chutia naozaj skvelo. Defacto ich nepražíme 🙂 . Porcia soté má iba 314Kcal.
Marinované morčacie prsia
Marinované morčacie prsia - suroviny
- morčacie prsia – 400g
- olivový olej – 1pl
- sójová omáčka – 4pl
- worchestrová omáčka – 2pl
- citrónová šťava – z 1/2 citróna
- cesnak – 2 strúčiky
- rozmarín – 2čl
- čierne korenie
- soľ – štipka
Marinované morčacie prsia - príprava
- Pripravíme marinádu zmiešaním olivového oleja, sójovej a worchestrovej omáčky.
- Pridáme roztlačený cesnak, rozmarín, čierne korenie, soľ a citrónovú šťavu.
- Morčacie prsia nakrájame na menšie kúsky a vložíme do marinády.
- Necháme v chladničke odstáť 2-24 hodín.
- Marinované morčacie prsia vyberieme z chladničky a nahrejeme panvicu (odporúčam wok).
- Mäso s marinádou premiestnime na panvicu a za neustáleho miešania „pražíme“ ako klasické morčacie soté. Nepridávame žiaden olej, ani nepražíme po jednotlivých kúskoch. Marináda už olej obsahuje. Zároveň pravidelne miešame, inak sa marináda na panvici pripečie.
- Pražíme približne 20 minút.
- Podávame s ryžou a zeleninovou oblohou. Odporúčam využiť tmavú ryžu.
Ďalšie inšpirácie nájdeš v morčacie prsia, mäsité jedlá a na Instagrame.
Ak sa ti tento recept páčil, zazdieľaj ho prosím na Facebooku. Podporíš nás v príprave ďalších chutných a zdravých receptov. Ďakujeme 🙂 .