Pikantné kung pao ako z čínskej reštaurácie! Chutne pripravené kuracie prsia s množstvom zeleniny, typickou pikantnou omáčkou so sečuánskym korením a sójovou omáčkou.
Pikantné kung pao
User Rating
( vote)
Pikantné kung pao - suroviny
- kuracie prsia – 400g
- sečuánske korenie
- chilli papričky sušené
- cesnak – 4 strúčiky
- sušený zázvor
- jarná cibuľka (zelená)
- nepražené nesolené arašidy
- sójová omáčka – 8pl
- kukuričný škrob (Solamyl) – 3pl
- BIO slepačí bujón – 1 kocka
- hnedý cukor – 1čl
- ryžový ocot – 1pl
- ľanový olej – 1pl
- hnedá ryža – 200g
Pikantné kung pao - príprava
- Pripravíme omáčku z 4pl sójovej omáčky, 1-2pl solamylu a sečuánskeho korenia (podľa preferencie – je pikantné).
- Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky – soté. Do každého kúsku približne 30 sekúnd vmasírujeme pikantnú omáčku.
- Zatiaľ pripravíme marinádu zmiešaním ostávajúcej sójovej omáčky, solamylu, slepačieho bujónu, ryžového (alebo iného) octu, hnedého cukru a ľanového oleja.
- Vložíme kuracie prsia, premiešame a necháme marinovať približne 30 minút.
- Zatiaľ dáme variť ryžu podľa návodu. Odporúčam použiť hnedú ryžu. Na jeden diel ryže dáme 2x toľko vody. Varíme, kým sa voda odparí.
- Chilli papričky prekrojené na polovicu mierne opražíme (1 minúta) na pár kvapkách oleja.
- Cesnak rozlačíme alebo nakrájame na malé kúsky a pridáme k chilli.
- Vložíme namarinované kuracie prsia (bez marinády) a priebežne miešame, kým chytia obal.
- Keď sa prsia zdajú byť hotové pridáme marinádu ktorá zvýšila, štipku sečuánskeho korenia a zázvoru. Koreniny dávkujeme podľa vlastných chutí. Ak nemáš rád pikantné, zvol radšej menšie množstvo.
- Približne po 10 minútach priebežného miešania mäso začne púšťať viac šťavy. Pridáme bielu časť jarnej cibuľky nakrájanú na kolieska, mrkvu a arašidy.
- Na záver pred dokončením vložíme zelenú časť cibuľky nakrájanú na kúsky. Podľa potreby môžeš doliať sójovej omáčky.
Podpor nás zdieľaním tohoto receptu na Facebooku 🙂 .