Pikantné kung pao

Pikantné kung pao

Pikantné kung pao ako z čínskej reštaurácie! Chutne pripravené kuracie prsia s množstvom zeleniny, typickou pikantnou omáčkou so sečuánskym korením a sójovou omáčkou.

Pikantné kung pao
  • Chutilo mi
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Pikantné kung pao - suroviny

  • kuracie prsia – 400g
  • sečuánske korenie
  • chilli papričky sušené
  • cesnak – 4 strúčiky
  • sušený zázvor
  • jarná cibuľka (zelená)
  • nepražené nesolené arašidy
  • sójová omáčka – 8pl
  • kukuričný škrob (Solamyl) – 3pl
  • BIO slepačí bujón – 1 kocka
  • hnedý cukor – 1čl
  • ryžový ocot – 1pl
  • ľanový olej – 1pl
  • hnedá ryža – 200g

Pikantné kung pao - príprava

  1. Pripravíme omáčku z 4pl sójovej omáčky, 1-2pl solamylu a sečuánskeho korenia (podľa preferencie – je pikantné).
  2. Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky – soté. Do každého kúsku približne 30 sekúnd vmasírujeme pikantnú omáčku.
  3. Zatiaľ pripravíme marinádu zmiešaním ostávajúcej sójovej omáčky, solamylu, slepačieho bujónu, ryžového (alebo iného) octu, hnedého cukru a ľanového oleja.
  4. Vložíme kuracie prsia, premiešame a necháme marinovať približne 30 minút.
  5. Zatiaľ dáme variť ryžu podľa návodu. Odporúčam použiť hnedú ryžu. Na jeden diel ryže dáme 2x toľko vody. Varíme, kým sa voda odparí.
  6. Chilli papričky prekrojené na polovicu mierne opražíme (1 minúta) na pár kvapkách oleja.
  7. Cesnak rozlačíme alebo nakrájame na malé kúsky a pridáme k chilli.
  8. Vložíme namarinované kuracie prsia (bez marinády) a priebežne miešame, kým chytia obal.
  9. Keď sa prsia zdajú byť hotové pridáme marinádu ktorá zvýšila, štipku sečuánskeho korenia a zázvoru. Koreniny dávkujeme podľa vlastných chutí. Ak nemáš rád pikantné, zvol radšej menšie množstvo.
  10. Približne po 10 minútach priebežného miešania mäso začne púšťať viac šťavy. Pridáme bielu časť jarnej cibuľky nakrájanú na kolieska, mrkvu a arašidy.
  11. Na záver pred dokončením vložíme zelenú časť cibuľky nakrájanú na kúsky. Podľa potreby môžeš doliať sójovej omáčky.

Podpor nás zdieľaním tohoto receptu na Facebooku 🙂 .

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.