Relatívne jednoduchý recept z množstva zeleniny, bazalky a syru. Zeleninové ragú na bolonský spôsob vyniká jemnou chuťou zeleninovej zmesi a syrového nádychu. Ideálne podávanie na obed porciu 200-250g zeleninového ragú. Tento recept môžeš skombinovať i s cestovinami. Kvôli nízkemu obsahu kalórií – 326Kcal v 250g porcii, 10g tuku, 55g sacharidov a 15g bielkovín odporúčam konzumovať najmä na obed. Športovci a ľudia s vysokým energetickým výdajom môžu ragú jesť doslova kedykoľvek. Pri konzumácii večer je fajn spáliť sacharidy výraznou aktivitou (beh, cvičenie).
Zeleninové ragú na bolonský spôsob
Zeleninové ragú na bolonský spôsob - suroviny
- stopkový zeler – 2 stopky
- cibuľa – 1ks
- mrkva – 2ks
- cesnak – 4 strúčiky
- cuketa – 150g
- paprika zeleninová – 100g
- červená šošovica – 50g
- krájané paradajky – 400g
- paradajkový pretlak – 80g
- syr eidam do 30% tuku – 50g
- voda – 0,5dl
- bazalka
- soľ
Zeleninové ragú na bolonský spôsob - príprava
- Očistíme zeler, cibuľu, mrkvu a cesnak.
- Paradajky nakrájame na čo najmenšie kúsky.
- Cibuľku, zeler a mrkvu, papriku a cuketu nakrájame na o niečo väčšie kúsky.
- Zeleninu pripravíme na panvici a podlejeme 0,5 dl vody.
- Varíme 15-20 minút, kým zelenina zmäkne.
- K pripravenej zelenine pridáme roztlačený cesnak, paradajky, paradajkový pretlak, ochutíme bazalkou a soľou. Varíme 5 minút.
- Pridáme červenú šošovicu a varíme približne 20 minút.
- Po naložení na tanier posypeme syrom. Môžeme podávať s cestovinami i samotné.

Preferujem jednoduchú kombináciu ragú so strúhaným syrom. Vďaka šošovici a množstve zeleninky dokonale zasýti 🙂 . Cestoviny sú pre mňa momentálne zbytočnými sacharidmi.
Chutil ti recept – zeleninové ragú na bolonský spôsob? Podpor nás zdieľaním na sociálnych sieťach. Podobné recepty nájdeš v cuketa, zdravý obed, slané pochúťky, zeleninová zmes, zeleninové ragú a na Instagrame.