Niekedy je fajn zvoliť jednoduchší obed, ľahší na trávenie. Presne na tento účel skvelo slúži krémová tekvicová polievka. Je mierne hustejšej konzistencie. Preto nie je potrebné po nej konzumovať druhé hlavné jedlo. Tekvicová polievka má jemnú mrkvovo tekvicovú chuť, na ktorej si pochutí naozaj každý.
Krémová tekvicová polievka
User Rating
( vote)
Krémová tekvicová polievka - suroviny
- mrkva – 4ks
- tekvica- 350g
- červená šošovica – 250g
- zemiaky – 2ks
- bôbkový list – 3ks
- rasca mletá – 1pl
- mleté čierne korenie
- soľ
- citrón
Postup prípravy
- Uvaríme mrkvu nakrájanú na kúsky s bôbkovým listom a zemiakmi.
- Zatiaľ očistíme dyňu a nakrájame na menšie kúsky.
- Ak je zelenina mäkká, pridáme kúsky dyne.
- Pred úplným dovarením pridáme červenú šošovicu.
- Varíme 10 minút.
- Vyberieme bôbkový list.
- Zeleninovú zmes rozmixujeme do jemna.
- Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, mletou rascou a citrónovou šťavou.
Ak ti chutila krémová tekvicová polievka, zdieľaj tento recept na Facebooku a napíš nám do komentárov svoj názor.
Podobné recepty nájdeš tu – tekvicová polievka, vegetariánske recepty, zdravý obed a na Instagrame.