Pangasius na prírodno je veľmi jednoduchý a chutný recept. Táto ryba má sama o sebe výraznú chuť. Pridaním správneho množstva čierneho korenia, citrónu a soli vznikne mimoriadne chutné jedlo.
Pangasiusa na prírodno servírujeme s dusenou zeleninovou zmesou jemnej chuti. Tú pripravíme z mrkvy nakrájanej na štvrtinky, cukety a paradajky.
Pangasa je vhodné konzumovať takmer kedykoľvek, odporúčam však najmä na obed a večeru. Jedna porcia obsahuje 216Kcal, ide teda o diétnejšiu večeru.
Pangasius na prírodno
Pangasius na prírodno - suroviny
- pangasius – filety 200g
- čierne korenie (prípadne korenie na ryby)
- soľ
- citrón
- cuketa (hrubší plátok)
- paradajka – 2ks
- mrkva – 2ks
- kvapka olivového oleja
Postup
- Rúru nahrejeme na 200°C.
- Pripravíme plech vystlaný papierom na pečenie.
- Vložíme rozmrazené filety z pangasiusa. Osolíme a okoreníme z oboch strán.
- Pečieme 10-15 minút. Pred dopečením pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy.
- Kým sa pangasius pečie, očistíme mrkvu a cuketu.
- Paradajky, cuektu a mrkvu nakrájame na drobno.
- Nahrejeme panvicu s pár kvapkami olivového oleja.
- Najprv dusíme cuketu, keď zmäkne pridáme mrkvu a paradajky.
- Dusíme približne 15 minút.
Ak ti Pangasius na prírodno chutil, daj nám vedieť do komentárov. Podeľ sa o tento recept so známymi na Faceboku.
Ďalšie inšpirácie na zdravé a chutné jedlá nájdeš i na Instagrame a pangasius, ryby, zdravý obed, večera, slané pochúťky