Pangasius na prírodno

Pangasius na prírodno

Pangasius na prírodno je veľmi jednoduchý a chutný recept. Táto ryba má sama o sebe výraznú chuť. Pridaním správneho množstva čierneho korenia, citrónu a soli vznikne mimoriadne chutné jedlo.

Pangasiusa na prírodno servírujeme s dusenou zeleninovou zmesou jemnej chuti. Tú pripravíme z mrkvy nakrájanej na štvrtinky, cukety a paradajky.

Pangasa je vhodné konzumovať takmer kedykoľvek, odporúčam však najmä na obed a večeru. Jedna porcia obsahuje 216Kcal, ide teda o diétnejšiu večeru.

Pangasius na prírodno
  • Chutilo mi
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Pangasius na prírodno - suroviny

  • pangasius – filety 200g
  • čierne korenie (prípadne korenie na ryby)
  • soľ
  • citrón
  • cuketa (hrubší plátok)
  • paradajka – 2ks
  • mrkva – 2ks
  • kvapka olivového oleja

Postup

  1. Rúru nahrejeme na 200°C.
  2. Pripravíme plech vystlaný papierom na pečenie.
  3. Vložíme rozmrazené filety z pangasiusa. Osolíme a okoreníme z oboch strán.
  4. Pečieme 10-15 minút. Pred dopečením pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy.
  5. Kým sa pangasius pečie, očistíme mrkvu a cuketu.
  6. Paradajky, cuektu a mrkvu nakrájame na drobno.
  7. Nahrejeme panvicu s pár kvapkami olivového oleja.
  8. Najprv dusíme cuketu, keď zmäkne pridáme mrkvu a paradajky.
  9. Dusíme približne 15 minút.

Ak ti Pangasius na prírodno chutil, daj nám vedieť do komentárov. Podeľ sa o tento recept so známymi na Faceboku.

Ďalšie inšpirácie na zdravé a chutné jedlá nájdeš i na Instagrame a pangasiusrybyzdravý obedvečera, slané pochúťky

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.