Praženica so zeleninou

Praženica so zeleninou – rýchly letný obed

Praženica so zeleninou je typickým letným obedom zo surovín, ktoré sú vo väčšine domácností dostupné. Zelenú cibuľku nájdeš v záhradke, kukuricu budeš musieť kúpiť, rovnako vajíčka i pretlak. Ak nemáš po ruke pretlak, môžeš ho nahradiť trochou kečupu 🙂 .

Napriek odporúčaniu servírovať tento chutný pokrm na obed, nie každému padne dobre ako hlavné jedlo – bez mäsa. Môžeš si ho naservírovať bez problémov i na večeru, ako modifikáciu s 2 vajíčkami a menším množstvom kukurice. Sacharidy, ktoré kukurica obsahuje mnoho by si však na večer moc konzumovať nemal.

Praženica so zeleninou - rýchly letný obed
  • Chutilo mi
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Suroviny

  • 3 vajcia
  • 2 zelené mladé cibuľky
  • 100g kukurice
  • 4pl paradajkový pretlak

Príprava

  1. Očistíme cibuľky a oddelíme cibuľu od zelenej časti – cíbikov.
  2. Cibuľu nakrájame na kolieska a opečieme na nahriatej panvici 1-2 minúty bez použitia oleja.
  3. Zelené cíbiky nakrájame na stredne veľké kúsky a odložíme.
  4. Otvoríme plechovku kukurice a odlejeme väčšinu šťavy. Na panvicu k cibuli pridáme 100g kukurice a trochu šťavy.
  5. Zeleninovú zmes zalejeme rajčinovým pretlakom a varíme 3-5 minút.
  6. Pridáme vajíčka a za stáleho miešania varíme praženicu, kým nie sú vajíčka hotové.
  7. Servírujeme na tanier a posypeme nakrájanou zelenou cibuľkou – cíbikmi, alebo pažítkou.

Ak sa ti tento recept páčil, no najmä chutil zdieľaj ho na svojej obľúbenej sociálnej sieti.

Ďalšie inšpirácie nájdeš v zdravý obed, vegetariánske jedlo, večera a na instagrame.

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.