Praženica so zeleninou je typickým letným obedom zo surovín, ktoré sú vo väčšine domácností dostupné. Zelenú cibuľku nájdeš v záhradke, kukuricu budeš musieť kúpiť, rovnako vajíčka i pretlak. Ak nemáš po ruke pretlak, môžeš ho nahradiť trochou kečupu 🙂 .
Napriek odporúčaniu servírovať tento chutný pokrm na obed, nie každému padne dobre ako hlavné jedlo – bez mäsa. Môžeš si ho naservírovať bez problémov i na večeru, ako modifikáciu s 2 vajíčkami a menším množstvom kukurice. Sacharidy, ktoré kukurica obsahuje mnoho by si však na večer moc konzumovať nemal.
Praženica so zeleninou - rýchly letný obed
Suroviny
- 3 vajcia
- 2 zelené mladé cibuľky
- 100g kukurice
- 4pl paradajkový pretlak
Príprava
- Očistíme cibuľky a oddelíme cibuľu od zelenej časti – cíbikov.
- Cibuľu nakrájame na kolieska a opečieme na nahriatej panvici 1-2 minúty bez použitia oleja.
- Zelené cíbiky nakrájame na stredne veľké kúsky a odložíme.
- Otvoríme plechovku kukurice a odlejeme väčšinu šťavy. Na panvicu k cibuli pridáme 100g kukurice a trochu šťavy.
- Zeleninovú zmes zalejeme rajčinovým pretlakom a varíme 3-5 minút.
- Pridáme vajíčka a za stáleho miešania varíme praženicu, kým nie sú vajíčka hotové.
- Servírujeme na tanier a posypeme nakrájanou zelenou cibuľkou – cíbikmi, alebo pažítkou.
Ak sa ti tento recept páčil, no najmä chutil zdieľaj ho na svojej obľúbenej sociálnej sieti.
Ďalšie inšpirácie nájdeš v zdravý obed, vegetariánske jedlo, večera a na instagrame.