Raňajková ovsená kaša so slivkami a škoricou skvele chutí, je zdravá a zároveň ťa zasýti už v malom množstve. Nie je v tom žiadne tajomstvo. Príprava trvá do 15 minút.
Tajomstvo slivkovej kaše
Základom je samozrejme mlieko a ovsené vločky. Najdôležitejší je však postup, ako sa dopracovať k dostatočne (ne)rozvareným vločkám splývajúcimi s vláčnymi slivkami.
Potrebné je v recepte dodržať nižšie uvedený postup. Dať teda prevariť najprv mlieko, vložiť doň ovsené vločky a nakoniec prevariť spolu so slivkami 3-5 minút a pridať škoricu.
Pre správnu chuť musíš použiť i vhodný druh ovsených vločiek. Tvrdšie musíš variť dlhšie aby boli mäkké, prípadne dať vopred namočiť. V tomto recepte odporúčam použiť jemné vločky, ktoré sa rýchlo napijú mliekom a zmäknú. Počas prípravy sa mierne rozvaria a dodajú kaši tú správnu chuť v kombinácii so slivkami a škoricou.
Raňajková ovsená kaša so slivkami a škoricou
Raňajková ovsená kaša so slivkami a škoricou - suroviny
- jemné ovsené vločky – 100g
- pohár mlieka
- 4 slivky
- 2kl škorice
Príprava
- Pohár mlieka nalejeme ho menšieho hrnca a necháme prevariť.
- Do prevareného mlieka nasypeme vločky.
- Za stáleho miešania varíme, kým kaša nezhustne.
- Podľa potreby zriedime kašu mliekom dodatočne, aby nebola prehnane hustá.
- Nasypeme 2 kávové lyžičky škorice.
- Slivky umyjeme, odkôstkujeme a nakrájame na polovice.
- Vložíme do ovsenej kaše a varíme 3-5 minút za stáleho miešania.
- Hotovú kašu spoznáme tak, že sa slivky mierne rozvaria.
Ak ti raňajková ovsená kaša so slivkami a škoricou chutila, nezabudni recept zdieľať na svojej obľúbenej sociálnej sieti.
Vyber si zdravé jedlo na zajtrajšie raňajky. Inšpiráciu nájdeš v kategórii ovsené vločky, raňajky, smoothie, dezerty a na instagrame.