Pikantná pochúťka bez mäsa pre ozajstných gurmánov! Celozrnná pikantná ryža s hráškom má jemne pálivú chuť chilli a zároveň jemnosť vďaka použitej zeleninovej zmesi. Ideálny obed či olovrant pre každého.
Pikantná ryža s hráškom
User Rating
( vote)
Pikantná ryža s hráškom - suroviny
- olivový olej – 1pl
- cibuľa – 1ks
- mrkva – 3ks
- cesnak – 3 strúčiky
- červená paprika – 2ks
- hrach – 200g
- paradajky – 2ks
- kurkuma – 1pl
- soľ – 2pl
- červená paprika sladká (korenie) – 1pl
- chilli paprika drvená – podľa chuti
- celozrnná tmavá ryža – 250g
- voda – 500ml
Pikantná ryža s hráškom - príprava
- Na nahriatej panvici s olejom opražíme do zlata cibuľu a cesnak.
- Pridáme mrkvu, červenú papriku nakrájanú na menšie kúsky.
- Za stáleho miešania varíme, kým je zelenina mäkkšia (5-10 minút).
- Pridáme ryžu, hrášok a paradajky nakrájané na malé kúsky.
- Podlejeme vodou podľa potreby a pridáme koreniny.
- Varíme, kým je ryža mäkká a voda odparená. Ak chceš môžeš ryžu podliať 100ml vody a vytvoriť si redšiu konzistenciu.
- Servírujeme teplé.
Chutil ti tento recept? Zdieľaj ho na Facebooku.