Máš dosť stereotypnej prípravy kuracieho mäsa? Napriek kombinácii s ryžou je paella s kuracím mäsom príjemnou zmenou! Chuť kuracieho mäsa zvýraznená koreninami a príjemne jemným nádychom arómy bôbkového listu. Celozrnná ryža a zelenina dodáva jedlu potrebnú ľahkosť a nezameniteľnú chuť.
Paella s kuracím mäsom
User Rating
( vote)
Paella s kuracím mäsom - suroviny
- kuracie prsia – 400g
- celozrnná ryža hnedá – 200g
- olivový olej – 4pl
- cibuľa – 1ks
- cesnak – 1 strúčik
- červená paprika – 2ks
- hrach – 200g
- čierne korenie
- soľ
- mletá červená paprika
- bôbkový list – 2ks
- šafrán – štipka
- BIO kurací bujón – 1ks
Paella s kuracím mäsom - príprava
- Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky a opražíme na nahriatom olivovom oleji (2pl).
- Pražíme 15 minút.
- Opražené kuracie mäso odložíme. Na 1-2pl olivového oleja opražíme na drobno nakrájanú cibuľku a roztlačený cesnak.
- Pridáme červenú papriku nakrájanú na menšie pásiky.
- Ryžu namočíme, precedíme a vložíme k zelenine.
- So zeleninou pražíme približne 5-10 minút.
- Vložíme kuracie prsia a ochutíme koreninami.
- Varíme, kým je ryža hotová.
- Na záver pridáme mrazený hrášok.
Páčil sa ti tento recept? Podpor nás zdieľaním na Facebooku.