Paella s kuracím mäsom

Paella s kuracím mäsom

Máš dosť stereotypnej prípravy kuracieho mäsa? Napriek kombinácii s ryžou je paella s kuracím mäsom príjemnou zmenou! Chuť kuracieho mäsa zvýraznená koreninami a príjemne jemným nádychom arómy bôbkového listu. Celozrnná ryža a zelenina dodáva jedlu potrebnú ľahkosť a nezameniteľnú chuť.

Paella s kuracím mäsom
  • Chutilo mi
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Paella s kuracím mäsom - suroviny

  • kuracie prsia – 400g
  • celozrnná ryža hnedá – 200g
  • olivový olej – 4pl
  • cibuľa – 1ks 
  • cesnak – 1 strúčik
  • červená paprika – 2ks
  • hrach – 200g
  • čierne korenie
  • soľ
  • mletá červená paprika
  • bôbkový list – 2ks
  • šafrán – štipka
  • BIO kurací bujón – 1ks

Paella s kuracím mäsom - príprava

  1. Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky a opražíme na nahriatom olivovom oleji (2pl).
  2. Pražíme 15 minút.
  3. Opražené kuracie mäso odložíme. Na 1-2pl olivového oleja opražíme na drobno nakrájanú cibuľku a roztlačený cesnak.
  4. Pridáme červenú papriku nakrájanú na menšie pásiky.
  5. Ryžu namočíme, precedíme a vložíme k zelenine.
  6. So zeleninou pražíme približne 5-10 minút.
  7. Vložíme kuracie prsia a ochutíme koreninami.
  8. Varíme, kým je ryža hotová.
  9. Na záver pridáme mrazený hrášok.

Páčil sa ti tento recept? Podpor nás zdieľaním na Facebooku.

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.