Batátové hranolky

Batátové hranolky

Skvelá náhrada klasických hranoliek pre zmenu chuti. Reč je o batátových hranolkách, ktoré chutia nasládlo. V tomto recepte sme ich ochutili soľou, paprikou a trochou olivového oleja. Pripravujeme ich v rúre bez nutnosti použitia väčšieho množstva oleja na rozdiel od vyprážania.

Batátové hranolky
  • Chutilo mi
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Batátové hranolky - suroviny

  • batáty – 3ks
  • soľ
  • olivový olej – 1pl
  • sladká paprika

Príprava batátových hranoliek

  1. Batáty umyjeme a zbavíme šupky.
  2. Umyté batáty nakrájame na plátky – hranolky.
  3. Rúru nahrejeme na 200°C.
  4. Zemiaky položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  5. Hranolky potrieme olivovým olejom. Použijeme na to štetec.
  6. Na záver ochutíme sladkou červenou paprikou a soľou.
  7. Pečieme kým sa batátové hranolky sfarbia do ružova. Približne 30 minút.

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.