Skvelá náhrada klasických hranoliek pre zmenu chuti. Reč je o batátových hranolkách, ktoré chutia nasládlo. V tomto recepte sme ich ochutili soľou, paprikou a trochou olivového oleja. Pripravujeme ich v rúre bez nutnosti použitia väčšieho množstva oleja na rozdiel od vyprážania.
Batátové hranolky
User Rating
( vote)
Batátové hranolky - suroviny
- batáty – 3ks
- soľ
- olivový olej – 1pl
- sladká paprika
Príprava batátových hranoliek
- Batáty umyjeme a zbavíme šupky.
- Umyté batáty nakrájame na plátky – hranolky.
- Rúru nahrejeme na 200°C.
- Zemiaky položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Hranolky potrieme olivovým olejom. Použijeme na to štetec.
- Na záver ochutíme sladkou červenou paprikou a soľou.
- Pečieme kým sa batátové hranolky sfarbia do ružova. Približne 30 minút.