Cviklový šalát s kuracím rezňom

Cviklový šalát s kuracím rezňom

Niekedy je ťažké povedať nie starým zvykom. Klasický rezeň so šalátom či zemiakmi sme tento krát vymenili za rezeň obaľovaný vo vajíčkach, kukuričných lupienkoch a cviklový šalát.

Možno sa budeš pýtať ako sa dá obaliť rezeň bez múky. Jednoducho. Rezne stačí iba namočiť do vajíčka a obaliť v rozdrvených lupienkoch. Tie nahradia strúhanku i múku nakoľko obsahujú menšie i väčšie kúsky.

Jesť cviklu sa oplatí

Ak ešte váhaš, či sa tento recept oplatí pripraviť, ber v úvahu pozitívne účinky cvikly. Obsahuje množstvo rozpustnej vlákniny znižujúcej hladinu cholesterolu, zároveň znižuje tlak a udržuje tepny čisté.

Cviklový šalát s kuracím rezňom
  • Chutilo mi
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Cviklový šalát s kuracím rezňom - suroviny

  • cvikla – 4ks
  • zaváraný hrach s mrkvou – 1 pohár
  • zavárané uhorky – 6ks
  • čierne korenie
  • olivový olej
  • soľ
  • vajce – 2ks
  • kuracie rezne – 4ks
  • kukuričné lupienky – 100g

Cviklový šalát s kuracím rezňom - príprava

  1. Cviklu umyjeme a uvaríme – približne 30-40 minút.
  2. Kým sa cvikla varí uvaríme 2 vajíčka na tvrdo.
  3. Uvarenú cviku nastrúhame na hrubom strúhadle a odložíme do misky.
  4. Pridáme zaváranú mrkvu s hráškom a uhorky nakrájané na malé kúsky.
  5. Vajíčka zbavíme škrupiny a nakrájame pomocou mriežky, prípadne nožom na malé kúsky.
  6. Ochutíme čiernym korením, olivovým olejom a soľou.

Príprava rezňov

  1. Kuracie rezne umyjeme a naklepeme z oboch strán.
  2. Naklepané rezne osolíme a okoreníme.
  3. Obalíme v rozšľahanom vajíčku a rozdrvených kukuričných lupienkoch.
  4. Rezne opražíme na slnečnicovom oleji a po vypražení dôkladne odsajeme olej servítkami.
  5. Ak máš viac času, môžeš rezne zapiecť. Ušetríš si zdravie a čistú chuť absenciou oleja.

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.