Niekedy je ťažké povedať nie starým zvykom. Klasický rezeň so šalátom či zemiakmi sme tento krát vymenili za rezeň obaľovaný vo vajíčkach, kukuričných lupienkoch a cviklový šalát.
Možno sa budeš pýtať ako sa dá obaliť rezeň bez múky. Jednoducho. Rezne stačí iba namočiť do vajíčka a obaliť v rozdrvených lupienkoch. Tie nahradia strúhanku i múku nakoľko obsahujú menšie i väčšie kúsky.
Jesť cviklu sa oplatí
Ak ešte váhaš, či sa tento recept oplatí pripraviť, ber v úvahu pozitívne účinky cvikly. Obsahuje množstvo rozpustnej vlákniny znižujúcej hladinu cholesterolu, zároveň znižuje tlak a udržuje tepny čisté.
Cviklový šalát s kuracím rezňom
User Rating
( vote)
Cviklový šalát s kuracím rezňom - suroviny
- cvikla – 4ks
- zaváraný hrach s mrkvou – 1 pohár
- zavárané uhorky – 6ks
- čierne korenie
- olivový olej
- soľ
- vajce – 2ks
- kuracie rezne – 4ks
- kukuričné lupienky – 100g
Cviklový šalát s kuracím rezňom - príprava
- Cviklu umyjeme a uvaríme – približne 30-40 minút.
- Kým sa cvikla varí uvaríme 2 vajíčka na tvrdo.
- Uvarenú cviku nastrúhame na hrubom strúhadle a odložíme do misky.
- Pridáme zaváranú mrkvu s hráškom a uhorky nakrájané na malé kúsky.
- Vajíčka zbavíme škrupiny a nakrájame pomocou mriežky, prípadne nožom na malé kúsky.
- Ochutíme čiernym korením, olivovým olejom a soľou.
Príprava rezňov
- Kuracie rezne umyjeme a naklepeme z oboch strán.
- Naklepané rezne osolíme a okoreníme.
- Obalíme v rozšľahanom vajíčku a rozdrvených kukuričných lupienkoch.
- Rezne opražíme na slnečnicovom oleji a po vypražení dôkladne odsajeme olej servítkami.
- Ak máš viac času, môžeš rezne zapiecť. Ušetríš si zdravie a čistú chuť absenciou oleja.