Nechce sa ti ráno pripravovať zložité jedlo a zároveň by si rád niečo zdravšie čo ťa dostatočne zasýti a má potrebné nutričné hodnoty? Praženica so slaninou a cibuľkou z 3 vajíčok je ideálna. Obsahuje dostatok sacharidov, sviežu cibuľku i mäso na ktorom si pochutíš.
Suroviny ktoré nájdeš v chladničke
Pri príprave týchto chutných raňajok nemusíš extrémne špekulovať. Ak máš záhradku rovnako ako my, istotne na nej nájdeš zopár cíbikov, mladej cibuľky, alebo pažítky. Rovnako ako slaninka a vajcia nechýba pravidelne v našej chladničke. Ak ani u teba, môžeš si takúto praženicu pripraviť doslova kedykoľvek z ľahko dostupných surovín.
Pochutiť si môžeš nie len na raňajky, ale i na večeru. Vtedy dbaj na menšiu porciu slaniny a vajíčok 🙂 .
Minimum tuku zo slaniny
Ak nemáš rád tuk z vyprážanej slaniny rovnako ako ja, odlej ho počas prípravy z panvice. Rýchla raňajková praženica so slaninou a cibuľkou tak nadobudne menej mastnú a výrazne lepšiu chuť. Viac vynikne chuť mierne praženej cibuľky a čerstvých cíbikov / pažítky.
Praženica so slaninou a cibuľkou
Suroviny
- 100 gramov slaniny
- 3 vajcia
- mladá cibuľka
- pažítka / cíbiky
Postup
- Slaninu nakrájame na kocky a opražíme.
- Pri pražení priebežne odlievame z panvice tuk, aby ostalo len čisté mäso a minimum masti.
- Ak je slanina takmer hotová, pridáme cibuľu a smažíme 1-2 minútky, kým sa mierne orestuje.
- Pridáme vajíčka a pražíme, kým nie sú vajíčka hotové.
- Na záver pridáme trochu pažítky / nakrájaných cíbikov a ozdobíme tými čo ostanú.
Ak ti praženica so slaninou a mladou cibuľkou zachutila, nezabudni recept zdieľať, ohodnotiť.
Vyber si zdravé jedlo na zajtrajšie raňajky. Inšpiráciu nájdeš v kategórii raňajky, slané pochúťky, večera a na instagrame.