Grilovaný camembert so šunkou v alobale

Grilovaný camembert so šunkou v alobale

Grilovaný camembert so šunkou v alobale je jednoduché, zdravé a relatívne rýchlo pripravené jedlo. Hodí sa na ako hlavné jedlo s prílohou, na grilovačku i ako ľahká večera.

Sviežo obložený

K obloženiu grilovaného camembertu v tomto recepte budem pristupovať možno trošku netradične. Možno i ty si doposiaľ pri grilovaní nikdy nespravil z camembertu takzvaný hamburger. Teda rozdelil camembert na výšku na väčšiu a menšiu časť a medzi ne dal dobroty. Vďaka čerstvej zelenine zo záhradky a relatívne krátkej dobe grilovania nie je zelenina spečená, ale relatívne čerstvá. V kombinácii s roztečeným syrom je to riadna dobrota.

Použi suroviny na ktoré máš chuť

Na obloženie som zvolil suroviny, čo dala záhradka. Ak máš po ruke suroviny, ktoré nie sú v recepte odporúčam dochutiť si syr podľa seba. Najdôležitejšie je však použiť ako základ cibuľku, obe strany potrieť / pokvapkať trochou olivového oleja a nezabudnúť na šunku. Čím kvalitnejšiu použiješ, tým bude grilovaný syr lepší. Ja som vybral akú som mal v chladničke (kuraciu s 93% mäsa).

Grilovaný camembert so šunkou v alobale
  • Chutilo mi
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Grilovaný camembert so šunkou v alobale

  • syr cammembert – 120g
  • plátok šunky
  • čerstvá pažitka
  • mladá cibuľka
  • kvapka olivového oleja

Postup prípravy

  1. Dáme si nahriať rúru na 200°C.
  2. Camembert rozbalíme, vyberieme z pôvodného alobalu a rozrežeme približne v 0,7-1cm od vrchu.
  3. Vrchnú časť camembertu odložíme vedľa.
  4. Mladú cibuľku nakrájame na kolieska a pažítku na stredne veľké kúsky.
  5. Na vyššiu časť camembertu nasypeme nakrájanú pažítku, na ktorú naukladáme kúsky cibuľky.
  6. Pokvapkáme trochou olivového oleja a na vrch umiestnime plátok šunky.
  7. Šunku ozdobíme rovnako ako camembert, najprv trochou pažitky, pridáme cibuľku a môžeme i trochu oleja.
  8. Ozdobenú spodnú časť prikryjeme vrchnou a zabalíme späť do pôvodného alobalu. Dávame pozor, aby nebol camembert prílíš vysoký a vytŕčal z alobalu tak, že by počas grilovania pretiekol. Ak na pár miestach alobal úplne neprilieha, je to v poriadku. Ak však úplne, bude treba syr prebaliť do alobalu.
  9. V predhriatej rúre grilujeme 10-15 minút. Syr je hotový 2-3 minúty po tom, čo sa začne nafukovať a roztekať.

Ak ti tento recept chutil, nezabudni ho zdieľať na svojej obľúbenej sociálnej sieti.

Podobné inšpirácie nájdeš v zdravá večera, slané pochúťky a na instagrame.

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.