Rizoto z ovsených vločiek s morčacím mäsom

Rizoto z ovsených vločiek s morčacím mäsom

Dnes sa mi naozaj nechcelo špekulovať s náročným jedlom. Zároveň dokončujem receptár s jedlami z ovsených vločiek, preto som sliedil aký recept vybrať. Rizoto z ovsených vločiek s morčacím mäsom mi padlo do oka akoako relatívne nenáročný recept na prípravu zo surovín, ktoré mám k dispozícii.

Jemné ovsené vločky

V poslednej dobe sa ma ľudia pýtajú na to, aké ovsené vločky v receptoch používam. Záleží od toho o aký recept sa jedná, avšak v drvivej väčšine receptov používam jemné ovsené vločky balené v papierových obaloch. Dostať ich v každom super / hypermarkete. Nezakladám na značkách, kvalitou sú naozaj skvelé i tie pod brandom Tesco, Lidl, Kaufland.

Šetríme olej a zdravie

Dlho som rozmýšľal, nad tým či v recepte použiť olej. Morčacie mäso je totižto úplne iné, keď ho na panvici doslova sušíme ako keď použijeme trochu slnečnicového oleja. V tomto recepte odporúčam použiť 1 polievkovú lyžicu na prípravu cibuľky a 1 lyžicu na prípravu mäsa. Morčacie mäso nasiakne olej a neskôr pustí vodu. Počas prípravy nie je nutné používať ďalší olej.

Rizoto z ovsených vločiek s morčacím mäsom
  • Chutilo mi
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Rizoto z ovsených vločiek s morčacím mäsom - suroviny

  • 250g morčacích pŕs
  • 250g mrazenej mexickej zeleninovej zmesi
  • 100g jemných ovsených vločiek
  • stredne veľká cibuľa
  • štipka vegety
  • 2pl sójovej omáčky
  • 1pl slnečnicového oleja

Príprava rizota

  1. Rozohrejeme panvicu a pridáme 1/2pl slnečnicového oleja.
  2. Cibuľu zbavíme šupky a nakrájame na malé kúsky.
  3. Nakrájanú cibuľu vložíme na panvicu a pražíme do zlata.
  4. Opraženú cibuľku odložíme z panvice na tanier.
  5. Do ovsených vločiek pridáme trochu vody, tak aby neboli suché a napili dostatok vody.
  6. Na panvicu pridáme 1/2pl slnečnicového oleja a nakrájame morčacie prsia na malé kúsky.
  7. Kúsky morčacieho mäsa opražíme a chvíľu pred tým ako sú hotové vložíme cibuľku, dochutíme vegetou a miešame približne 5-10 minút.
  8. Hotové mäso s cibuľkou odložíme a na panvicu (bez oleja) vložíme mexickú zmes.
  9. Po roztopení zmesi a odparení vody vložíme mäso.
  10. Pridáme ovsené vločky a sójovú omáčku.
  11. Varíme a miešame 5-10 minút.

Ak sa ti rizoto z ovsených vločiek páčilo, no najmä chutilo zdieľaj ho na svojej obľúbenej sociálnej sieti.

Ďalšie inšpirácie nájdeš v zdravý obed, rizoto, večera a na instagrame.

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.