Kuracie soté so zeleninou

Kuracie soté so zeleninou je rýchlou a zdravou pochúťkou. Recept pripravujeme z mrazenej čínskej, prípadne ázijskej zmesi. Ak chceš mať recept ešte chutnejší a zdravší, zvoľ kombináciu čerstvej zeleniny pripravenej podobne ako pripravíme mrazenú. Zdravší i menej zdravý variant môžeš použiť pri príprave mäsa. Mäso môžeš doslova vysušiť na panvici (bez kvapky oleja), alebo použiť pár kvapiek oleja. My preferujeme „vysušené“ kuracie mäso s množstvom sójovej omáčky 🙂 .

Kuracie soté so zeleninou
  • Chutilo mi
Sending
User Rating 3.33 (3 votes)

Kuracie soté so zeleninou - suroviny

  • čínska mrazená zeleninová zmes – 350g
  • kuracie prsia – 500g
  • ryža – 250g
  • sójová omáčka – 4pl
  • worchestrová omáčka – 2pl
  • soľ

Príprava kuracieho soté so zeleninou

  1. Dáme variť 250g ryže do približne 2x toľko vody (500ml). Varíme podľa potreby cca 15-20 minút.
  2. Nahrejeme panvicu a vložíme čínsku zeleninovú zmes.
  3. Po rozmrazení zmes za priebežného miešania pripravujeme približne 10 minút.
  4. Kým sa pripravuje zelenina nakrájame kuracie prsia ma malé kúsky (soté).
  5. Po odložení pripravenej zeleniny podľa preferencie zvolíme prípravu pŕs s olejom alebo bez.
  6. Kuracie prsia pripravujeme približne 20 minút. Po tom čo dostanú štruktúru pridáme sójovú a worchestrovú omáčku. Podľa slanosti môžeme dosoliť.
  7. K hotovým kuracím prsiam pridáme zeleninovú zmes.
  8. Varíme spolu za neustáleho miešania 5-10 minút. Podľa potreby môžeme mierne podliať vodou a pridať sójovú alebo worchestrovú omáčku pre vytvorenie šťavy.

Ak sa ti recept páčil, podpor nás zdieľaním na Facebooku. Dúfame že ti chutil 🙂 .

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.