Kuracie soté so zeleninou je rýchlou a zdravou pochúťkou. Recept pripravujeme z mrazenej čínskej, prípadne ázijskej zmesi. Ak chceš mať recept ešte chutnejší a zdravší, zvoľ kombináciu čerstvej zeleniny pripravenej podobne ako pripravíme mrazenú. Zdravší i menej zdravý variant môžeš použiť pri príprave mäsa. Mäso môžeš doslova vysušiť na panvici (bez kvapky oleja), alebo použiť pár kvapiek oleja. My preferujeme „vysušené“ kuracie mäso s množstvom sójovej omáčky 🙂 .
Kuracie soté so zeleninou
User Rating
( votes)
Kuracie soté so zeleninou - suroviny
- čínska mrazená zeleninová zmes – 350g
- kuracie prsia – 500g
- ryža – 250g
- sójová omáčka – 4pl
- worchestrová omáčka – 2pl
- soľ
Príprava kuracieho soté so zeleninou
- Dáme variť 250g ryže do približne 2x toľko vody (500ml). Varíme podľa potreby cca 15-20 minút.
- Nahrejeme panvicu a vložíme čínsku zeleninovú zmes.
- Po rozmrazení zmes za priebežného miešania pripravujeme približne 10 minút.
- Kým sa pripravuje zelenina nakrájame kuracie prsia ma malé kúsky (soté).
- Po odložení pripravenej zeleniny podľa preferencie zvolíme prípravu pŕs s olejom alebo bez.
- Kuracie prsia pripravujeme približne 20 minút. Po tom čo dostanú štruktúru pridáme sójovú a worchestrovú omáčku. Podľa slanosti môžeme dosoliť.
- K hotovým kuracím prsiam pridáme zeleninovú zmes.
- Varíme spolu za neustáleho miešania 5-10 minút. Podľa potreby môžeme mierne podliať vodou a pridať sójovú alebo worchestrovú omáčku pre vytvorenie šťavy.
Ak sa ti recept páčil, podpor nás zdieľaním na Facebooku. Dúfame že ti chutil 🙂 .