Jablkové muffiny - celozrnné

Jablkové muffiny – celozrnné

Jablkové muffiny - celozrnné
  • Chutilo mi
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Jednoduché, s minimom cukru a i napriek tomu veľmi chutné muffinky. Pripravené z jabĺčok a celozrnnej múky. Ide teda o zdravšiu alternatívu ku klasickým koláčikom. Odporúčame pripravovať bez použitia medu, či pridaného cukru.

Celozrnné jablkové muffiny - suroviny

  • celozrnná múka ražná – 400g
  • jablká- 4ks
  • mlieko – 1dl
  • vajcia – 3ks
  • škorica – 3pl
  • vanilka – 1čl
  • prášok na pečenie – 3/4
  • med – 2pl [voliteľne]

Jablkové muffiny celozrnné - príprava

  1. Rúru nahrejeme na 200°C a pripravíme si plech s košíkmi na muffiny, alebo formičky.
  2. Odvážime múku a spolu s rozbitými vajíčkami vložíme do misky na mixovanie cesta.
  3. Pridáme vanilku, prášok na pečenie, škoricu. Ak ti nestačí osladenie jabĺčkami, môžeš použiť med.
  4. 2 jabĺčka nastrúhame na hrubom strúhadle a 2 nakrájame na malé kocky.
  5. Sypké suroviny vymiešame s mliekom a pridáme strúhané jabĺčka.
  6. Na záver pridáme nakrájané kúsky jabĺk a miešame bez mixéra (varechou / paličkou na cesto).
  7. Cesto nadávkujeme do košíkov a pečieme podľa potreby 20-30 minút.

Ak sa ti tento recept páčil, podpor nás zdieľaním na Facebooku.

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.