Jablkové muffiny - celozrnné
User Rating
( vote)
Jednoduché, s minimom cukru a i napriek tomu veľmi chutné muffinky. Pripravené z jabĺčok a celozrnnej múky. Ide teda o zdravšiu alternatívu ku klasickým koláčikom. Odporúčame pripravovať bez použitia medu, či pridaného cukru.
Celozrnné jablkové muffiny - suroviny
- celozrnná múka ražná – 400g
- jablká- 4ks
- mlieko – 1dl
- vajcia – 3ks
- škorica – 3pl
- vanilka – 1čl
- prášok na pečenie – 3/4
- med – 2pl [voliteľne]
Jablkové muffiny celozrnné - príprava
- Rúru nahrejeme na 200°C a pripravíme si plech s košíkmi na muffiny, alebo formičky.
- Odvážime múku a spolu s rozbitými vajíčkami vložíme do misky na mixovanie cesta.
- Pridáme vanilku, prášok na pečenie, škoricu. Ak ti nestačí osladenie jabĺčkami, môžeš použiť med.
- 2 jabĺčka nastrúhame na hrubom strúhadle a 2 nakrájame na malé kocky.
- Sypké suroviny vymiešame s mliekom a pridáme strúhané jabĺčka.
- Na záver pridáme nakrájané kúsky jabĺk a miešame bez mixéra (varechou / paličkou na cesto).
- Cesto nadávkujeme do košíkov a pečieme podľa potreby 20-30 minút.
Ak sa ti tento recept páčil, podpor nás zdieľaním na Facebooku.