Celozrnné cestoviny s cuketou a paradajkami

Celozrnné cestoviny s cuketou a paradajkami

Celozrnné cestoviny s cuketou a paradajkami sú skvelým príkladom na chutný, zdravý a relatívne rýchly letný obed. Príprava v sebe neukrýva nič zložité. Poďme na to.

Cuketa – základ nízko kalorického jedla

Cuketa obsahuje mnoho vody, takmer žiadne živiny vo forme sacharidov (3g/100g), bielkovín (1g/100g) a tukov(0,3g/100g). Napriek tomu obsahuje mnoho vitamínov prospešných pre telo. Zároveň je zdrojom nízkeho množstva kalórií – iba 20kcal/100g.

Netradičné ochutenie

Pri tomto recepte som spočiatku plánoval spoľahnúť sa iba na zeleninový základ z paradajok a cukety. V priebehu varenia ma však napadlo, čo tak skúsiť niečo nové? Presne tak dopadol nápad s nastrúhaním enciánu na hrubé kúsky do hotového jedla. A výsledok? Naozaj neodolateľná, jemná chuť akú bežne nezažiješ 🙂 . Po tomto recepte som sa naučil používať strúhaný encián omnoho častejšie pri varení. Vyskúšaj tento tip a daj vedieť ako ti chutí 🙂 .

Celozrnné cestoviny s cuketou a paradajkami
  • Chutilo mi
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Celozrnné cestoviny s cuketou a paradajkami- suroviny

  • celozrnné cestoviny Cessi – 100g
  • cuketa – 200g
  • paradajky – 3ks
  • encián – 1/2 balenia
  • slnečnicový olej – 1pl
  • štipka vegety
  • bazalka
  • oregáno
  • tymián

Príprava receptu

  1. Do hrnca nachystáme cestoviny a v rýchlovarnej kanvici prevaríme dostatok vody.
  2. Cestoviny zalejeme prevarenou vodou a varíme na sporáku kým zmäknú.
  3. Očistíme cuketu, odstránime jadierka s dužinou a nakrájame na kocky.
  4. Na panvicu nalejeme slnečnicový olej a nahrejeme.
  5. Vložíme cuketu a pražíme, kým cuketa zmäkne. Cuketa je hotová, keď je mäkkšia a sfarbená do zlata.
  6. Kým pripravujeme cuketu umyjeme paradajky a nakrájame na menšie kúsky. Obvykle stačí na mesiačiky, ktoré nakrájaš na tretinky.
  7. K hotovej cukete pridáme paradajky, oregáno, bazalku, tymián a štipku vegety.
  8. Priebežne miešame a varíme 5 minút.
  9. Cuketu s celozrnnými cestovinami zmiešame a na vrch nastrúhame encián na hrubo.

Ak ti celozrnné cestoviny s cuketou a paradajkami chutili, zdieľaj ich na svojej obľúbenej sociálnej sieti.

Podobné inšpirácie nájdeš v cuketa, zdravý obed, slané pochúťky a na Instagrame.

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.