Jednoduché zeleninové rizoto s mrkvou, cuketou, šampiňónmi a kuracím mäsom. Servírujeme s menej tučným syrom gouda light.
Zeleninové rizoto s mrkvou, cuketou a šampiňónmi
User Rating
( vote)
Zeleninové rizoto s mrkvou, cuketou a šampiňónmi - suroviny
- cuketa – 60g
- mrkva – 80g
- šampiňóny – 150g
- gouda light – 20g
- maslo – 10g
- slepačí vývar – 500 ml
- ryža guľatozrnná – 200g
- kuracie prsia – 150g
- olej – 10g
- čierne korenie
- soľ
Zeleninové rizoto s mrkvou, cuketou a šampiňónmi - príprava
- Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na malé kúsky.
- Ochutíme čiernym korením, soľou a pražíme približne 15 minút.
- Kuracie prsia odložíme a opražíme šampiňóny (približne 10 minút).
- Šampiňóny dáme na bok a pridáme ryžu.
- Mierne pražíme 3 minúty a postupne prilievame slepačí vývar.
- Kým sa ryža varí, očistíme mrkvu, cuketu a nakrájame na malé kúsky.
- Keď je ryža takmer hotová pridáme zeleninu.
- Varíme spolu kým zelenina zmäkne.
- Na záver pridáme 1 čl masla, kuracie mäso a šampiňóny.
- Varíme spolu 5 minút.
- Servírujeme so strúhaným syrom gouda light.