Zeleninové rizoto s mrkvou, cuketou a šampiňónmi

Zeleninové rizoto s mrkvou, cuketou a šampiňónmi

Jednoduché zeleninové rizoto s mrkvou, cuketou, šampiňónmi a kuracím mäsom. Servírujeme s menej tučným syrom gouda light.

Zeleninové rizoto s mrkvou, cuketou a šampiňónmi
  • Chutilo mi
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Zeleninové rizoto s mrkvou, cuketou a šampiňónmi - suroviny

  • cuketa – 60g
  • mrkva – 80g
  • šampiňóny – 150g
  • gouda light – 20g
  • maslo – 10g
  • slepačí vývar – 500 ml
  • ryža guľatozrnná – 200g
  • kuracie prsia – 150g
  • olej – 10g
  • čierne korenie
  • soľ

Zeleninové rizoto s mrkvou, cuketou a šampiňónmi - príprava

  1. Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na malé kúsky.
  2. Ochutíme čiernym korením, soľou a pražíme približne 15 minút.
  3. Kuracie prsia odložíme a opražíme šampiňóny (približne 10 minút).
  4. Šampiňóny dáme na bok a pridáme ryžu.
  5. Mierne pražíme 3 minúty a postupne prilievame slepačí vývar.
  6. Kým sa ryža varí, očistíme mrkvu, cuketu a nakrájame na malé kúsky.
  7. Keď je ryža takmer hotová pridáme zeleninu.
  8. Varíme spolu kým zelenina zmäkne.
  9. Na záver pridáme 1 čl masla, kuracie mäso a šampiňóny.
  10. Varíme spolu 5 minút.
  11. Servírujeme so strúhaným syrom gouda light.

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.